Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakani Dönmez, Bulgaristan Meclis Baskani Rasidov Ile Görüstü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, Bulgaristan Meclis Baskani Vejdi Rasidov ile bir araya geldi.

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakani Dönmez, Bulgaristan Meclis Baskani Rasidov Ile Görüstü


BOTAS ile Bulgargaz arasindaki dogal gaz anlasmasinin imza töreni için Bulgaristan’da bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez, temaslarina devam ediyor. Bakan Dönmez, Bulgaristan Meclis Baskani Türk asilli Vejdi Rasidov ile bir araya geldi. Iki ülke arasinda imzalanan sivilastirilmis gaz tedarik anlasmasina deginen Rasidov, “Bu anlasma bizim ülkemiz açisindan hayati önem arz ediyor. Gelecekte de iki halkimiz ve ülkemizin çok iyi iliskileri için çalisacagimizi umuyorum” dedi.



“Türkiye’nin katilimiyla yuvarlak masa toplantisi düzenlenmesi çok önemlidir”

Yakin bir zaman önce Türkiye ziyaretinde Bulgaristan’in mülteci problemlerinde arabulucu olma önerisinin kabul gördügünü hatirlatan Rasidov, 8-10 Subat tarihinde Brüksel’deki zirve toplantisinda bu sorunlarin masaya yatirilacagini kaydetti.

Rasidov, “Bu sorunlar Türkiye olmadan çözülemeyecegi için, Türkiye’nin katilimiyla yuvarlak masa toplantisi düzenlenmesi çok önemlidir” dedi.



Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Fatih Dönmez de Rasidov’a tesekkürlerini sundu ve sahsen Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Rasidov’a ve bütün Bulgaristan halkina selamlar gönderdigini belirtti.

Kaynak: İHA