Baskan Yücel, '2022'De Hedeflerimizin Üzerinde Hizmet Ürettik'

Yeni yilin ilk meclis toplantisinda hizmet ve projelerle ilgili bilgi veren Belediye Baskani Adem Murat Yücel, “Bu dönemde biz yapacaklarimizin yani hedeflerimizin çok çok üstüne çiktik. Alanya’miza daha iyilerini kazandirmak için çalismaya, gayret etmeye devam edecegiz” dedi.

Baskan Yücel, '2022'De Hedeflerimizin Üzerinde Hizmet Ürettik'
Alanya Belediyesi Ocak Ayi Olagan Meclis Toplantisi gerçeklestirildi.

Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel’in baskanliginda gerçeklestirilen toplantida Alanya Belediyesi tarafindan 2022 yilinda yürütülen çalismalar ve projeler, hazirlanan bir video ile meclis üyelerine sunuldu. Meclisin açilis konusmasini gerçeklestiren Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, “Ülkemizin en gözde kentlerinden biri olan Alanya’mizi hep birlikte daha yükseklere tasimak için Cumhuriyetimizin yüzüncü yili olan 2023 yilinda da ayni azim ve kararlilikla çalismaya devam edecegiz. Barisin ve huzurun en güzel örnegi olan bu kentin güzel insanlarina hizmette bulunmayi kutsal bir vazife, büyük bir onur ve gurur olarak gördügümüzü bir kez daha ifade etmek isterim. Halkimizin yetki verdigi yaklasik 9 yillik dönemde, sehrimizin sahip oldugu kazanim ve degerleri koruyup, daha yüksege tasimaktan ve kentimize yeni hizmetler sunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Oba bölgesinde sportif faaliyetlere katki saglamak amaciyla Kapali ve Yari Olimpik Spor Salonu Projesinin 250 milyon TL maliyeti oldugunu ifade eden Baskan Yücel, bu projenin yüzde 90’inin tamamlandigini ve 18 bransa hizmet vererek bölgenin en büyük tesislerinde biri olacagini söyledi.

Mevsimlik bitkilerin yüzde 90’inini ürettiklerini ifade eden Baskan Yücel, “Çok yillik bitki üretimine de basladik ve yüzde 50 seviyesine geldik. Elikesik bölgesinde daha önce kurdugumuz 2 seraya üçüncüsünü ekliyoruz. Hobi bahçesi ve tropikal meyve yetistirme alanlarimizi kuruyoruz. Yenilenebilir enerjide 2.6 megavat ile basladigimiz GES santrallerimiz 4.2 megavat seviyesinde. Bunu yeni açacagimiz santralle 4.5 megavatin üzerine çikaracagiz. Resmi islemleri bitti bu ay içerisinde ihaleye çikariyoruz. Sadece Günes Enerji Santrali’nden (GES) 2022 yilinda 15 Milyon TL gibi bir para belediyemizin kasasina girdi” seklinde konustu.

En çok elestirilen konulardan biri olan yeni belediye hizmet binasina iliskin açiklamalarda bulunan Baskan Yücel, “Bugüne kadar yeni belediye hizmet binasi ile ilgili çok elestiri aldik. Bunlar haklidir ama bu bizden veya belediyemizin ekonomisinden kaynakli sebepler degildi. Bizim verdigimiz tarihten bu yana 16-17 tane hakkedis yapildi ama tasfiye karari istendi. Bu karar 1 yil sürdü. Akabinde tekrar uzlastik ama pandemiden dolayi durdu. O dönemde yüklenici firma sahibi hayatini kaybetti ve firmaya kayyum atandi. Süreç hukuksal olarak devam etti ve en sonunda iptalini yaptik. Nihayet yeniden ihalesini yaptik. Sözlesmemiz 10 aylik, Allah izin verirse paramiz da pulumuz da var sadece yüklenici firmanin isi bitirmesini bekliyoruz” dedi .

Temizlik islerinde görevi devir aldiklarinda yaklasik 14 çöp lokasyonu oldugunu söyleyen Baskan Yücel, su anda lokasyon sayisinin 31 bini buldugunu kaydetti.

2014 yilinda kisi basina düsen yesil alan ve sosyal donati alaninin 2,5 metrekare iken bugün 4 katina çikarak 10 metrekare oldugunu ifade eden Baskan Yücel, “2022 yilinda 4 yildir verdigimiz ruhsat kadar ruhsat verdik ve ruhsattan gelirimiz sadece 43 Milyon 900 Bin Lira. Alanya’da özel bir yapi denetim firmasinin geliri Alanya Belediyesi’nden daha fazladir. Biz ruhsattan 43 milyon para topladiysak bizim her verdigimiz ruhsattan Büyüksehir’e de alt yapi bedeli olarak gidiyor. Su gelirleri ile birlikte Antalya Büyüksehir Belediyesi bizden daha fazla gelir elde ediyordur” dedi.

Alanya Belediyesi’nin 5 üyeden olusan Denetim Komisyonu üyeligine CHP grubu adina Nazmi Zavlak, IYI Parti grubu adina Fikret Arik, AK Parti grubu adina Alper Birer ve MHP grubundan ise Tunahan Kasapoglu ve Fevzi Alaettinoglu yapilan kapali oylama ile seçildiler. 1 yil boyunca görevde kalacak olan Denetim Komisyonu üyeleri 1 yil görev yapacak.
Kaynak: İHA