Körfez'de Türkü Gecesi

Körfez Belediyesi tarafindan düzenlenen türkü gecesinde sevilen türküler seslendirildi.

Körfez'de Türkü Gecesi
Asik Mevlüt Ihsani Kil Çadirinda gerçeklestirilen etkinlikte, Kültür ve Turizm Bakanligi Halk Ozani ve Besteci Fikret Dolu ile Yildirim Gömleksiz sahne aldi. Gecede sevilen türküler seslendirilirken, vatandaslar da alkislariyla eslik etti. Zaman zaman halaylarin çekildigi türkü gecesinde, eglenceli anlar yasandi.

Asiklarin ve ozanlarin halkin sesi oldugunu söyleyen Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, "Çok güzel bir türkü gecesinde bir aradayiz. Siz katilanlara oldugu gibi bir tesekkürü de bugünümüzü gecemizi güzellestiren, duygularimiza, gönlümüze hitap eden sanatçilarimiza edelim. Baris, huzur ve kardeslik içinde yasayabilmemiz için ortak degerlerimiz ve kadim kültürümüz var. Bizler de bu tür etkinlikler ile ortak degerlerimizi ve kültürümüzü sizlerle bulusturuyoruz. Bu kadim kültürü yasatmaya, kültürümüzün bu degerini sürdürmeye devam edecegiz" dedi.

Programa, Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, Baskan Yardimcisi Ibrahim Çirpan, BBP Ilçe Baskani Bayram Kurtaran, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA