Çekmeköy'de 'Formulaz' Heyecani
Karadeniz’de nefesleri kesen "FormuLaz Yarislari" ilk kez Karadeniz illeri disinda bir ilde gerçeklesti. Çekmeköy Belediyesi?nin düzenledigi etkinlikte 30 tahta araba kiyasiya mücadele etti. Festivale katilan vatandaslara 10 ton hamsi ikram edildi.

Çekmeköy Belediye Baskani Ahmet Poyrazin ev sahipliginde gerçeklesen festivalde FormuLaz yarislarinin startini Baskan Poyraz verdi. Vatandaslara elleriyle balik ekmek ikram eden Çekmeköy Belediye Baskani Ahmet Poyraz, Formulaz’da dereceye giren yarismacilara ise kupa, madalya ve hediyelerini takdim etti. Yarislarda Tasarim Ödülünü Ismail Bayrak alirken birinci Ahmet Gül, ikinci Levent Gül ve üçüncü Gani Sari oldu.
?Emniyet kemeri ve yangin söndürme tüpü var?
Yarismaya katilan Turan Selimoglu, ?Karadeniz’den geldik burada yarisiyoruz. Tüm gençlere tavsiyem, dogayla yasamlarini sürdürsünler. Ahsapla konussunlar. Ömürlerine ömür katarlar. Bu yarislari Avrupaya yaymayi düsünüyoruz. Aracimiz donanimli, emniyet kemeri ve yangin söndürme tüpü var? dedi.
?Istanbul?da bu yarisin ilk startini vermis olduk?
Çekmeköy Belediye Baskani Ahmet Poyraz, ?FormuLaz ismi biliyorsunuz. 14 sefer Rize’de yapildi. Çocukken bizlerde gayret edip yapmaya çalistigimiz bir araba. Istanbul’da bu yarisin ilk startini vermis olduk. Yarisin sonunda Istanbullu hemsehrilerimize hamsi dagitacagiz. Aksam da güzel bir müzik söleni ile günümüzü degerlendirmis olacagiz? seklinde konustu.
