Sindirgi'da Yogun Yagmur Ve Yüksek Kesimlerde Kar Etkili Oldu

Balikesir’in Sindirgi ilçesinde sabah saatlerinde baslayarak aksama kadar devam eden yagmur, gece yüksek kesimlerde yerini kar yagisina birakti.

Sindirgi'da Yogun Yagmur Ve Yüksek Kesimlerde Kar Etkili Oldu
Sindirgi’da yogun yagis sonrasi ilçe merkezindeki dereler doldu. Sindirgi Belediyesi ekipleri, magduriyet yasanmamasi adina rögar temizligi çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Yogun yagisla birlikte kimi evlerin bahçelerini su basti. Su basan alanlarda belediye ekiplerince temizlik çalismalari gerçeklesti.

Bölgenin en yüksek dagi Ulus ilk kar yagisini alirken, sonrasinda yüksek rakimli kirsal mahalleler de beyaza büründü. Vatandaslarin tedbirli olmalari, zincirsiz yola çikmamalari konusunda uyari yapildi. Ulus Dagi’nda kar yeniden 50 santimi geçerken; Yüregil, Kinik, Yaylabayir gibi kirsal mahallelerde de kar kalinligi 10 santimi geçti. Balikesir Büyüksehir Belediyesi ve Sindirgi Belediyesi ekipleri riskli bölgelerde yol açma çalismalarina basladi.

Yagmurun bereket oldugunu belirten ve Cüneyt Çayi’nin su ile bulusmasini tarihi Cüneyt Köprüsü’nde seyreden Taha Yörük, "Yagmurdan sonra Cüneyt Vadisi’ne gezmeye geldim. Sükürler olsun aylardan sonra ilçemize yagan ilk yagmur. Geçen hafta buraya geldigimde derede su yoktu, simdi dere cosmus. Insana su sesi bile yetiyor" dedi.

Kaynak: İHA