MASKI'den Salihli'de Yogun Mesai

MASKI Genel Müdürlügü ekipleri tarafindan Salihli ilçesi Zafer Mahallesinden geçen ve DSI’ye ait olan kurutma kanalinda temizlik çalismasi tüm hiziyla sürüyor. Sehir merkezi için çok büyük önem arz eden çalismalar tamamlandiginda hem atiksu aritma tesisi çikis hatti hem de sehir içinde yasanabilecek su baskinlarinin önüne geçilmis olacak.

MASKI'den Salihli'de Yogun Mesai
Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü ekipleri, il genelinde etkili olan saganak yagisin ardindan vatandaslari magdur etmemek için çalismalarini sürdürüyor. Gece gündüz teyakkuz halinde olan Çevre Koruma Dairesi Baskanligi ekipleri tarafindan Salihli ilçesine bagli Zafer Mahallesinden geçen ve Devler Su Isleri (DSI)’ne ait olan kurutma kanalinda temizlik çalismasi baslatildi. Sehir merkezi için önem arz eden çalisma dahilinde temizligi gerçeklestirilen kurutma kanalina sehrin yagmursuyu ana kanali ile atiksu aritma tesisi desarji saglaniyor. Çalismanin tamamlanmasiyla hem atiksu aritma tesisi çikis hatti hem de sehir içinde yasanabilecek su baskinlarinin önüne geçilmis olacak.

“Sehir merkezi için büyük önem arz ediyor”

Konuyla ilgili açiklama yapan Çevre Koruma Dairesi Baskani Cem Çöllü, “Idaremiz olarak dün ve bugün meydana gelen saganak yagis nedeniyle tüm ekiplerimizle teyakkuz halindeyiz. Vatandaslarimizin yagis nedeniyle olusabilecek taskinlara karsi magdur olmamasi amaciyla 17 ilçemizde ihtiyaç olan bölgelerde temizlik çalismalarimiz yogun bir sekilde sürüyor. Salihli ilçemize bagli Zafer mahallemizde bulunan ve DSI’ye ait olan kurutma kanalinda da temizlik çalismasi baslattik. Bu çalisma sehir merkezimiz için büyük önem arz ediyor. Çünkü bahse konu kurutma kanalina sehrin yagmursuyu ana kanali ve atiksu aritma tesisi desarji mevcut. Olabilecek taskin riskine karsi tüm ekiplerimizle sahada olmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA