Iki Okula Kitap Bagisladilar

Düzce Üniversitesi Peyzaj Mimarligi Bölümü’nde Ars. Gör. Dr. Beyza Hatirnaz tarafindan yürütülen Sosyal Sorumluluk Projeleri dersinde ögrenciler, “Bitkisel Tasarim ve Kitap Bagisi” projesi ile Milli Egitim Müdürlügü is birliginde ildeki iki okulla kitap bagisinda bulunarak yesil alan çalismasi yapiyor.

Iki Okula Kitap Bagisladilar
Ögrencilerin hem çevrelerine olan duyarliliklarinin gelistirilmesine hem de belirledikleri sorunlara optimum çözümler gelistirmelerine ve uygulamalarina imkan taniyan Sosyal Sorumluluk Projeleri dersinde, Peyzaj Mimarligi Bölümü ögrencileri Feyzanur Atatürk ve Sinem Yildiz gelistirdikleri “Bitkisel Tasarim ve Kitap Bagisi” projesinin 1. asamasini tamamladi.

Projede Milli Egitim Müdürlügü ile görüsmeler gerçeklestiren ögrenciler, yesil alan olusturmak için Kasim Aktas Ortaokulu’nun bitkilendirme tasarimi projesine basladi.

Kitap bagisi için ise Yavuz Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni belirleyen ögrenciler, edindikleri kitaplari kütüphaneye koyulmak üzere Okul Müdürü Seref Kildiran’a teslim ettiler.

Teslim alinan kitaplarla okulun 4 bin kitap hedefine katki saglandigi için memnuniyetini dile getiren Seref Kildiran, duyarli davranislari için Düzce Üniversitesi ögrencileri; Feyzanur Aktürk ile Sinem Yildiz’a, ders sorumlusu Ars. Gör. Dr. Beyza Hatirnaz’a tesekkür etti.

Projenin ikinci asamasi olan okul bahçesi tasariminin subat ayi içerisinde tamamlanarak Milli Egitim Müdürlügü’ne sunulmasinin hedeflendigini söyleyen ögrenciler, üniversite ve kamu is birliginin de güzel bir örnegini teskil ettikleri için mutlu olduklarini dile getirdi. Ayrica Düzce’deki iki okulun da ihtiyaçlarinin karsilanmasinda etkili olduklari için memnun olduklarini ifade ederek, kendilerine yardimci olan herkese tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA