Egitim Yöneticilerine Heimlich Manevrasi Egitimi

Zonguldak Il Millî Egitim Müdürlügü tarafindan çocuklarin saglikli ortamlarda egitim almalari, okullarda olusabilecek acil durumlar karsisinda hazirlikli olabilmek için, öncelikle yönetici ve ögretmenlere yönelik Heimlich Manevrasi egitimi düzenlendi.

Egitim Yöneticilerine Heimlich Manevrasi Egitimi
Heimlich Manevrasi; solunum yolunun yemek ya da herhangi yabanci bir cisimle tikanmasi, kapanmasi nedeniyle nefes alamama durumunda bogulma gibi olumsuz durumlarin önüne geçmek amaci ile yapilan ilk yardim müdahalesi olarak biliniyor.

Il Saglik Müdürlügü isbirligi ile düzenlenen egitime; merkez okul, kurum müdürleri, müdür yardimcilari, beden egitimi ögretmenleri katildi.

Uygulamali olarak gerçeklestirilen egitimde; heimlich manevrasinin yani sira, genel ilk yardim bilgileri ile birlikte solunum yolu tikanikligi, sok, suur durumu bozuklari gibi pek çok baslikta hayat kurtaracak müdahaleler ögretildi.

“Heimlich Manevrasi” egitimi baslangicinda, Il Millî Egitim Müdürü Züleyha Aldogan; “Okullarimizda çocuklarimizin solunum yollarina kaçan yabanci maddelerin çikartilmasinda, heimlich manevrasi egitiminin, ne kadar basit; ama ne kadar hayati önlem oldugunu tüm velilerimiz, ögretmenlerimiz biliyor. Hedefimiz tüm okullarimizda, en az bes ögretmen ve yöneticinin, bu egitimden geçmesini saglamak. Öngörülemeyen vakalarda hizli bir sekilde müdahale etmek, okullarimizin çok daha saglikli güvenli ortamlar olmasi anlaminda, çok büyük öneme sahip. Alinan egitimlerle ögretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz; ögrencilerimizin günlük yasantida karsilasabilecekleri problemleri, çok küçük müdahalelerle çözme bilgi ve becerisine sahip olacaklar. Bu anlamda, gönüllük esasina bagli olarak gerçeklestirdigimiz “Heimlich Manevrasi” egitimine katilan okul yöneticilerimiz ve ögretmenlerimizin ilgisi, bizi ziyadesiyle memnun etti. Egitimin gerçeklesmesinde bize destek veren Il Saglik Müdürlügümüze ve egitime katilan yönetici ve ögretmenlerimize tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA