Yurtta Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlügünden alinan tahminlere göre, Ülkemiz genelinin parçali, yer yer çok bulutlu, Marmara’nin batisi, (Kütahya hariç)

Ege, Bati Akdeniz ile Bitlis, Sirnak, Van, Siirt ve Batman çevrelerinin yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Genellikle yagmur ve saganak, Ege ve Bati Akdeniz’in yüksekleri ile Bitlis ve Van çevrelerinde karla karisik yagmur ve kar seklinde görülmesi beklenen yagislarin, bu gece saatlerinden itibaren Kiyi Ege ile Edirne ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olmasi bekleniyor. Iç ve dogu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Hava sicakligi: Önemli bir degisiklik olmayacagi, mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecegi tahmin ediliyor. Rüzgar: Genellikle güney ve dogulu yönlerden hafif, ara sira orta kuvvette, Marmara’nin güneyi, Ege ve Bati Akdeniz’de kuvvetli ve yer yer firtina seklinde (40-80 km/sa) esmesi bekleniyor.

Bazi illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sicakliklari ise söyle:

Ankara: Parçali, yer yer çok bulutlu 10

Istanbul: Parçali, yer yer çok bulutlu 12

Izmir: Çok bulutlu, aralikli saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagisli geçecegi tahmin ediliyor. Yagislarin, gece saatlerinde kuvvetli olmasi bekleniyor 16

Adana: Parçali, yer yer çok bulutlu 19

Antalya: Parçali, yer yer çok bulutlu, bu gece saatlerinde saganak yagisli 17

Samsun: Parçali ve az bulutlu 12

Trabzon: Parçali ve az bulutlu 11

Erzurum: Parçali ve az bulutlu 1

Diyarbakir: Parçali, yer yer çok bulutlu 10
Kaynak: İHA