Metruk Ev Mahalleliyi Tedirgin Ediyor

Eskisehir’de gece saatlerinde kimligi belirsiz kisilerin girip çiktigi ileri sürülen metruk ev, bölge sakinleri arasinda tedirginlige yol açti.

Metruk Ev Mahalleliyi Tedirgin Ediyor
71 Evler Mahallesi Abant Caddesi üzerinde bulunan metruk haldeki bir ev, çevreye rahatsizlik verdigi gerekçesi ile defalarca sikâyet edildi. Eve gece saatlerinde birilerinin girip çiktigini ileri süren mahalle sakinleri, yaklasik 100 metre mesafede okul bulundugunu, durumun çocuklar için de tehlike olusturdugunu söyledi.



“Eve gündüz birileri geliyor ama gece kimin çikip girdigi belli degil”

Metruk eve özellikle gece saatlerinde kimin gelip gittiginin belli olmadigini belirten Özbek Örs, arsanin 3 farkli kisiye ait oldugunu söyledi.

Evin bu sekilde çevreye rahatsizlik verdigini belirten Örs, “Sorunumuz, bulunmus oldugumuz arazi üzerinde harabe bir ev. Eve gündüz birileri geliyor ama gece kimin çikip girdigi belli degil. Etrafinda hep yeni yapilmis binalar var. Evin 100 metre ilerisinde okul var, sikinti yasiyoruz. Özellikle geceleri problem yasaniyor. Belediyeye dilekçelerimiz verdik, sonuç çikmadi. Arazi kendilerine ait degil. Burada 3 tane arsa var. 3 arsanin da sahipleri degisik. Burayi yikmiyorlar, duruyor. Kimin girip çiktigi belli degil. Içinin çöp dolu oldugunu biliyoruz” dedi.



“Gece saatlerinde genellikle tinerciler, alkolikler geliyor”

Gece saatlerinde eve madde kullanan sahislarin girdigini söyleyen Hüseyin Tekin ise, “Buraya gece saatlerinde genellikle tinerciler, alkolikler geliyor. Bu durumdan rahatsiz oldugumuz belirtiyoruz. Belediye, kaymakamlik gibi yerlere basvurduk, bizlere yardimci olmalarini istiyoruz” diye konustu.



“Ailemizle beraber disari çikmamiz sikinti oluyor”

Disari çikarken tedirgin olduklarini belirten Dursun Ali, “Burasi metruk bir bina, kimin girdigi belli degil. Özellikle geceleri karanlik oldugu için ailemizle beraber disari çikmamiz sikinti oluyor. Çocugumuz disari çiktiginda da tedirgin oluyoruz. Yetkililerden bir an önce buraya bir çözüm bulup yikilmasini talep ediyoruz” diye konustu.



“Ben tapuya istinaden burada oturuyorum”

Arsanin babasindan kalma oldugunu ve elindeki tapuya ragmen arazinin baskalarina verildigini iddia eden evin sahibi Mehmet Oguz ise, "Ben bu tapuya istinaden burada oturuyorum" dedi.

Oguz, bu konuda hukuk mücadelesi verdigini dile getirdi.
Kaynak: İHA