Kis Kurslari Devam Ediyor

Millî Egitim Bakanligi tarafindan hayata geçirilen, yaz okullarinin ardindan bu yil ilk kez yariyil tatilinde de sanat, matematik ve Ingilizce olmak üzere alanlarda, eglenceli ve yenilikçi ögrenme yaklasimlarini içeren ücretsiz kurslar Erzincan genelinde de devam ediyor.

Kis Kurslari Devam Ediyor
Millî Egitim Bakani Mahmut Özer’in talimatiyla ilk kez geçen yil yaz tatilinde açilan "yaz okullari", velilerden gelen yogun talep üzerine Millî Egitim Bakanligi, 2 haftalik yariyil tatilinde de yaz okulunu genisleterek bu yil ilk kez kis döneminde de uygulanacak ücretsiz kurslar açti. Kis kurslari 21 Ocak’ta baslayan kurslar 5 Subat Pazar gününe kadar devam edecek.

Il Millî Egitim Müdürü Aziz Gün, bu çerçevede açilan kurslari ziyaret ederek ögretmen ve ögrencilerle sohbet etti. Sehit Astsubay Tamer Meriç Ortaokulunda açilan kurslarda incelemelerde bulunan Gün, “Yariyil tatili matematik okuryazarligini güçlendirmek, matematigi sevdirerek günlük yasam becerileriyle iliskilendirilmesini saglamak, verileri okuyarak analitik düsünmeye sevk etmek, Ingilizce dil ögretiminde konusma ve etkili iletisim becerilerinin gelistirilmesini saglamak amaciyla Ingilizce ve matematik derslerinden çerçeve programlar hazirlandi. Bakanligimiza bagli resmî ve özel egitim kurumlarinin 4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12’nci siniflarinda ögrenim gören istekli ögrencilere yönelik olusturulan gruplar seklinde kurslarin Erzincan ilimizde de açilarak devam ediyor. Erzincan genelinde; 4. sinif seviyesinde 310 ögrenci, 5 ve 6. sinif seviyelerinde 359 ögrenci, 7 ve 8. siniflar seviyesinde 267 ögrenci, 9 ve 10. siniflar seviyesinde 248 ögrenci, 11 ve 12. siniflar seviyesinde 82 ögrenci olmak üzere toplamda bin 266 ögrenci aktif olarak açilan kis dönemi kurslarina devam ediyor” dedi.

Il Milli Egitim Müdürü Gün, matematik ve ingilizce derslerinde açilan kurslarda, 4. siniftan 12. sinifa kadar olan ögrencilerin bu kurslarin her ikisine de basvurabilecegini, ögrencilerin bir dersten günlük 2, haftada 10, toplam 20 saatlik programlara katilabilecegini, iki kursa katilan ögrencinin, iki haftada toplam 40 saat ders alabilecegini kaydetti.

Millî Egitim Bakanliginca matematik dersleri için "Matematik ile Eglenceli Kis", Ingilizce dersleri için "Winter Fun with English" olmak üzere dijital ortamdaki 2 yeni dergi, ayrica ilkögretim düzeyinde ögrencilerin hem matematik hem de Ingilizce kurslarinda çok yönlü gelisimlerinin saglanmasi amaciyla videolar ve etkilesimli içerikler hazirlandigini belirten Il Millî Egitim Müdürü Gün, çesitli alanlarda "kis kurslari" çerçevesinde kurslar açildigini ifade etti.

Bir ögrencinin, en fazla iki farkli atölye veya ders grubundan BILSEM kurslarina devam edebildigini, haftalik 16, toplam 32 saat atölyelere katilabilecegini de son olarak sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA