Düzensiz Göçle Mücadele Sürüyor

Düzensiz göçle mücadele çerçevesinde ülke genelinde oldugu gibi Erzincan’da da “huzur” operasyonu gerçeklestirildi.

Düzensiz Göçle Mücadele Sürüyor
Dogu sinirlarindan bati sinirlarina kadar kaçak göç ile mücadele eden emniyet, jandarma, sahil güvenlik ekipleri, ülke genelinde 2023 yilinin birinci “Düzensiz Göç ile Mücadeleye Yönelik Huzur” operasyonunu gerçeklestirdi. Erzincan Emniyet Müdürlügünce düzensiz göç ve göçmen kaçakçiligi ile etkin mücadele edilebilmesi amaciyla yabanci uyruklu sahislarin kalabilecegi metruk yerler, yogunlukla ikamet ettikleri bölgeler, umuma açik eglence mekanlari, tir garajlari, terminaller, toplu tasima durak ve istasyonlarinda uygulama yapildi.

Gerçeklestirilen uygulamada 385 Türk vatandasi, 96 yabanci uyruklu sahis sorgulanarak 104 araç, 64 isyeri kontrolü yapildi. Çalismalar neticesinde; Baskasina ait kimlik belgesini kullanan Afganistan uyruklu bir sahis yalan beyanda bulunmaktan hakkinda adli islem yapilarak Il Göç Idaresi Müdürlügüne teslim edildi.

Konu ile ilgili yapilan açiklamada, “Erzincan Emniyet Müdürlügü olarak basta asayis, terör ve narkotik olaylari olmak üzere düzensiz göç ile mücadeleye yönelik çalismalarimizi tavizsiz bir sekilde sürdürmeye devam edecegiz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA