Göle Uçan Yolcu Otobüsünde Can Pazari

Malatya’da belediye yolcu otobüsü baraj gölüne uçtu. Yasanan can pazarinda otobüste bulunan yolcular çevredeki vatandaslar tarafindan camlari kirilarak kurtarildi. Yaralanan 3 kisi hastaneye kaldirilirken kaza anbean kameraya yansidi.

Göle Uçan Yolcu Otobüsünde Can Pazari


Kaza, Battalgazi ilçesi Karakaya Baraj Gölü’nde bulunan Atabey Feribot Iskelesi’nde yasandi. Iddiaya göre, bölgeye sefer yapan Malatya Büyüksehir Belediyesi sirketi MOTAS’a ait halk otobüsü içerisinde yolcular varken sürücüsünün kontrolünden çikarak Karakaya Baraj Gölü’ne uçtu. Göle düstükten sonra feribota çarpan otobüste bulunan yolculari kurtarmak için zamanla yarisildi. Can pazarinin yasandigi kazada çevrede bulunan vatandaslar hemen feribottan otobüsün üzerine çikarak havalandirma kapaklari ve kirdiklari camlardan içerideki yolculari çikarmaya basladi.

Yasanan bu can pazari amatör cep telefonu kameralarina da yansirken bölgeye gelen Malatya Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi Su Alti Arama Kurtarma ekipleri de hemen çalisma baslatti. Otobüste yaklasik 10 yolcu kurtarilirken, kaza sonucu yaralanan 3 kisi ise ambulanslarla hastanelere kaldirildi. Olay yerine çok sayida kurtarma ve jandarma ekibi yönlendirilirken, dalgiçlar otobüste baska yolcu olup olmadigini belirlemek için uzun süre çalisma yapti. Kazaya tanik olan vatandaslar, otobüsün manevra yaptiktan sonra hakimiyetini kaybederek suya düstügünü ve sonrasinda herkesin otobüsteki yolculari kurtarmak için büyük mücadele verdigini söyledi.

Kaza sonrasi bölgeye gelen Battalgazi Kaymakami Erkan Savar ile Belediye Baskani Osman Güder’de çalismalari yakindan takip etti. Otobüsün sudan çikarilmasi için çalisma baslatilirken, jandarma da kazayla ilgili inceleme baslatti.

Kamera kayitlari ortaya çikti

Öte yandan Atabey Iskelesi’nde yasanan kazanin güvenlik kamera kayitlari da ortaya çikti. Görüntülerde otobüsün iskeleye dogru yanastigi ve sonrasinda direksiyon hakimiyetini kaybedip manevra yaptiktan sonra suya düstügü görülüyor.
Kaynak: İHA