Baskentte Bedava Hamsi Ve Muhlama Için Vatandaslar Birbirini Ezdi

Ankara’da düzenlenen ’Dogu Karadeniz Hamsi Muhlama Söleni’nde dagitilan bedava ekmek arasi hamsi ve muhlama için vatandaslar birbirini ezdi.

Baskentte Bedava Hamsi Ve Muhlama Için Vatandaslar Birbirini Ezdi


’Dogu Karadeniz Hamsi Muhlama Söleni’ 25-29 Ocak tarihleri arasinda gerçeklestirilmek üzere, Altinpark Anfa Fuar ve Kongre Merkezi’nde basladi.

Rize’nin kendine has özelliklerini ve kültürünü vatandaslara tanitan etkinlik, Rize mutfaginin essiz lezzetlerinden olan, kuymak, hamsi ve etli lahana sarmasi gibi birçok yöresel lezzeti vatandaslarin begenisine sundu. Açilan standalar sayesinde, Ankaralilar farkli lezzetleri deneyimlerken, ‘En Iyi Kuymak Güzeli’ ve ‘En Hizli Lahana Çorbasi Yeme Yarismasi’ gibi çesitli etkinlikler ve yöresel halk oyunlari ile unutulmaz anlar yasayan vatandaslar hem eglendi hem de 800 liranin sahibi oldu. Tulumlar esliginde açilis töreni gerçeklestirilen sölende vatandaslar, ekmek arasi hamsi ve muhlama için uzun kuyruklar olusturdu. Damaklarini senlendirmek isteyen vatandaslar, birbirlerini ezerek ekmek arasi hamsiyi ve muhlamayi kapti.

“Kimisi muhlama diyor, kimisi kuymak diyor”

’Dogu Karadeniz Hamsi Muhlama Söleni’nde muhlama yaparak Ankaralilarin damaklarini senlendiren Metin Sentürk, bir kesimin muhlama bir kesimin ise kuymak dedigini kaydederek konusmasina söyle devam etti:

“Öncelikle Trabzon tereyagini atiyoruz ve yagimizi eritiyoruz. Ondan sonra misir unumuzu kavuruyoruz. Misirimizi kavurduktan sonra, bir miktar su ilave ediyoruz. Suyumuzu ilave ettikten sonra, peynirimizi atiyoruz. Hep beraber afiyetle muhlamamizi yiyoruz. Kimisi muhlama diyor, kimisi kuymak diyor. Biz kuymak diyoruz. Ama, ikisi de ayni degisen hiçbir sey yok.”

“Içimiz bayram etti”

‘Lahana Çorbasi Yeme Yarismasi’ berabere bitmesi ile 800 lirayi kardes payi yaparak bölüstüklerini belirten Hilal Turgut, “Mutluyum, basardim. Aslinda zorlanmadim ilk defa yedigim bir çorbaydi. Kolay oldu. Lezzetli bir çorbaydi. Ilk defa denedim ama, çok hosuma gitti. Içimiz bayram etti” dedi.

’Dogu Karadeniz Hamsi Muhlama Söleni’ 29 Ocak’a kadar devam edecek.
Kaynak: İHA