Çigli, Ugur Mumcu'yu Unutmadi

Izmir Çigli Belediyesi, 30 yil önce ugradigi suikast sonucu yasamini yitiren Arastirmaci Gazeteci Ugur Mumcu’yu Çigli Ugur Mumcu Mahallesi’nde bulunan heykeli önünde düzenledigi törenle andi. Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, “Bu ülkenin aydinlanma mücadelesine katki koymus, Amerikan emperyalizmini, terörü ve silah kaçakçiligini korkusuzca yazmis Ugur Mumcu’nun izinde karanliklari aydinlatacagiz” dedi.

Çigli, Ugur Mumcu'yu Unutmadi
1993 yilinda Ankara’da evinin önünde ugradigi bombali saldiri sonucunda yasamini kaybeden arastirmaci gazeteci Ugur Mumcu, Ugur Mumcu Mahallesi’nde heykelinin basinda anildi. Anma törenine Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayida vatandas katildi.

Törene katilanlar saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan Ugur Mumcu heykeline karanfil birakti.

Baskan Gümrükçü: “Karanligin duvarlarini yikacagiz”

Türkiye’nin bu karanlik dönemden kurtularak aydinliga çikacagini belirten Baskan Utku Gümrükçü, “Bugün bizim için aci bir gün. Yazilarini ve kitaplarini okuyarak büyüdügümüz Atatürkçü aydin Ugur Mumcu’nun aramizdan ayrilisinin yil dönümü. ‘Hos Gelisler Ola Mustafa Kemal Pasa’ marsini kösesine tasidigi bir yazisinda ‘soldan saga sagdan sola’ sözleri sebebiyle solu övmek ile suçlanir ve yargilanir. Ancak dogru bildigi gerçekleri yazmaktan vazgeçmez. Bu ülkenin aydinlanma mücadelesine katki koymus, Amerikan emperyalizmini, terörü ve silah kaçakçiligini teker teker yazdi ama toplum olarak onu koruyamadik. Cumhuriyetimizin 100. Yilina girdik. 100 yil önce ülkemize bagimsizligini kazandirarak Cumhuriyeti getiren bir Kemal vardi, 100 yil sonra bir baska Kemal 2016 yilinda basladigi adalet yürüyüsü, yaptigi çalismalar ve kurdugu 6’li masa ile Cumhuriyeti adaletle taçlandirmak için mücadele ediyor. Bizler de genel baskanimiza sahip çikacagiz ve karanlik duvarlarini yikarak ülkemizi hep birlikte aydinlatacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA