Çankiri'da 30 Hafiz Icazet Aldi

Çankiri’da hafiz olan 30 ögrenci için tören düzenlendi.

Çankiri'da 30 Hafiz Icazet Aldi
Milli Egitim Bakanligi Din Ögretimi Genel Müdürlügü ve Diyanet Isleri Baskanligi isbirliginde 2018 yilinda uygulamaya konulan Örgün Egitim ile Birlikte Hafizlik Projesi çerçevesinde Çankiri’da hazirliklarini tamamlayan hafizlar icazet aldi. Haci Murad-i Veli Imam Hatip Ortaokulu/Lisesi’nde gerçeklestirilen programa, Çankiri Valisi Abdullah Ayaz, AK Parti Grup Baskanvekili Muhammed Emin Akbasoglu, AK Parti Çankiri Milletvekili Salim Çivitcioglu, Çankiri Belediye Baskan Vekili Metin Keskinkiliç, Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Milli Egitim Bakanligi Din Ögretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Milli Egitim Bakanligi Daire Baskani Ihsan Erkul, Istanbul 29 Mayis Üniversitesi Dr. Ögretim Üyesi Fatih Çollak, kaymakamlar, kurum yöneticileri, siyasi parti ve STK temsilcileri, vatandaslar katildi.

Programda konusan Il Milli Egitim Müdürü Muammer Öztürk, ögrencilerin egitimine katki saglayan egitim paydaslarina tesekkür ederek, “Bakanligimizca yapilan çalismalar nedeniyle Sayin Bakanimiz Mahmut Özer’in sahsinda bugün aramizda bulunup bu heyecana taniklik eden Din Ögretimi Genel Müdürümüz Sayin Mehmet Nezir Gül’e tesekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra konusan Milli Egitim Bakanligi Din Ögretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Türkiye genelinde 165 imam hatip okulunda örgün egitimle birlikte hafizlik çalismalarinin da yürütüldügünü ifade etti.

Çankiri Milletvekili Salim Çivitçioglu ve AK Parti Grup Baskanvekili Muhammed Emin Akbasoglu ise egitimlerini tamamlayan ögrencileri tebrik etti. Çankiri Valisi Abdullah Ayaz da çocuklarin hem akademik hem de milli, manevi degerlerle birlikte yetismesi ve gelecege hazirlanmasinin en büyük hedeflerinin oldugunu vurguladi.

Program, Istanbul 29 Mayis Üniversitesi Dr. Ögretim Üyesi Fatih Çollak’in Kur’an-i Kerim tilaveti ile devam etti. Program sonunda 30 hafiz ögrenciye hediye takdim edildi.
Kaynak: İHA