'2023 Arafta Bulusmalar' Sergisi Açildi

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Sanat Galerisi’nde "2023 Arafta Bulusmalar” sergisi açildi.

'2023 Arafta Bulusmalar' Sergisi Açildi
Envanterli çalismalarla mezun olmus ögrencilerden bir kesit ile sanatçi egitimci akademisyenlerin yer aldigi 25 kisi ve 31 resim çalismasi Ç.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Sanat Galerisi’nde açildi. Küratörlügünü ÇÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Baskani Dr.Ögr. Üyesi Muzaffer Tire’nin yaptigi sergiye eserleri ile Soner Tire, Ebru Özdemir, Aysel Ay, Güler Kiliç, A.Haydar Biçakçi, Murat Koca, Ahmet Ispir, Ilkay Ital, Jale Koyuncu, Gülizar Dedeyi, Kevser Dik, Saadet Adikutlu Tire, Zehra Serçe, Mustafa Çapar,Oya Türe Aygün, Metin Aygün,Muzaffer Tire, M.Can Kizgindemir, Sait Toprak, Gökçe Haciogullari, Ümmühan Firat, Yasar Karakuzu, Funda Ülker, Tugçe Tüzün ve Burçak Salman katildi.

Sergi hakkinda açiklamada bulunan Ç.Ü. Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Baskani Dr.Ögr. Üyesi Muzaffer Tire, “Arafta kalmak, arada kalmak, hiçbir yere ait olamamak ve esikte bekleyip, kendine insansal yasama biçimi içinde bir çikis yolu olusturmaktir. Kimi zaman bir sanatçi olarak, sessiz bir çigligin yasam alanini gözlemlemektir. ’Geçmisten Günümüze Mezunlarla Akademik Bir Kesit’ adi altinda sanatsal yolculuga çikmis sanatçilarin, ’genç sanatçi-egitimci/sanat egitimcisi/sanatçi’ birlikteliginin geçmiste var olan farkli dönem eserleriyle ’arafta bulusarak’, sanatsal kimlik olusumlarini yeniden ele almanin nitelikli olarak sergilenmesidir” dedi.

Konusmasini sürdüren Tire, “Sanati anlamakta güçlük çeken toplumlar, sanatçisini da anlamakta zorlanabilirler ve arafta bulusabilmenin kültürel taslarini döserler. Sanatçisi yalnizlasan ve arafa terk edilen toplumlar da, sanatsal kültür yalnizligindan kurtulmanin yolunu, sanatsal islev üzerinden degil, yararci faydaci ergonomik islevle sanati anlamanin daha kolay yolunu ekonomik açidan seçerek, duygusal bir tüketim bakis açisiyla sanati ve sanatçiyi anlamlandirmaya çalisirlar” seklinde konustu.

Serginin 13 Subat 2023 tarihine kadar görülebilecegi belirtildi.
Kaynak: İHA