Ardahan'da 'Kis Okullari' Kurslari Basladi

Millî Egitim Bakanligi, yaz okullarinin ardindan bu yil ilk kez yariyil tatilinde ücretsiz kurslar düzenliyor. Ardahan’da da Bilsem bünyesinde Yazarlik, hizli okuma teknikleri, Erdem atölyesi ve Müzik atölyesi olmak üzere 4 alanda ücretsiz kurslar basladi.

Ardahan'da 'Kis Okullari' Kurslari Basladi
21 Ocak’ta baslayan ücretsiz kurslar 5 Subat Pazar gününe kadar devam edecek. Açilan kurslarda, 4. siniftan 12. sinifa kadar olan ögrenciler için belirlenecek 5 grupta etkinlik yapilacak. Bir ögrenci bu kurslarin her ikisine de basvurabilecek. Ögrenciler bir dersten günlük 2, haftada 10, toplam 20 saatlik programlara katilacak. Iki kursa katilan ögrenci, iki haftada toplam 40 saat ders almis olacak.

Bilim ve Sanat Merkezleri (BILSEM) destekleme ve yetistirme kurslarinda ise bilim ve sanat alanlarinda her bir atölye programi, günlük en fazla 4 saat olmak üzere toplam 16 saat olarak planlanacak. Bir ögrenci, en fazla iki farkli atölye veya ders grubundan BILSEM destekleme ve yetistirme kursuna devam edebilecek, haftalik 16, toplam 32 saat atölyelere katilabilecek.

Kis okullarindaki amaç; ’’Hem ögrenciler ara tatillerini aktif dinlenebilmelerini saglamak hem de ögrencilerin özgüvenlerini yüksek tutarak sosyal iliskilerde iyi olmalarini, sporu, sanati ve bilimi seven bireyler olmalarina katkida bulunmak. Böylelikle ögrenciler, bir sonraki döneme dinlenerek, eglenerek ve ögrendiklerini tekrar ederek hazirlanmalari hedefleniyor.’’
Kaynak: İHA