Survivor Eglence Parki Yenilendi

İçel Büyüksehir Belediyesi tarafindan Kültür Park içerisinde, sahilde yer alan çocuklara özgü survivor eglence parkindaki yenileme çalismalari tamamlandi. Park, 23 Ocak Pazartesi günü yeniden İçellilerin hizmetinde olacak.

Survivor Eglence Parki Yenilendi
Yariyil tatiline kisa bir süre kala tamamlanan çalismalarin ardindan İçelli çocuklar sömestr boyunca parkta aileleriyle beraber güzel vakit geçirme firsati bulacak. Çocuklar, Pazartesi günü tekrar hizmet vermeye baslayan alanda tatillerini dolu dolu geçirebilecek. Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Baskanligi ekipleri tarafindan çalismalari baslatilan ve yaklasik 1 aydir hizmete kapali olan parkta yenileme çalismalari tamamlandi. Büyüksehir Belediyesi, yeniledigi park ile İçellilere daha kaliteli hizmet vermeyi amaçlaniyor.

Kültür Park içerisinde yer alan survivor eglence parkinda ilk olarak drenaj yapilarak, yasanan su birikintilerinin önüne geçildi. Ardindan yapilan rulo çim serimi ile alanin tamami kaliteli bir sekilde çim alana dönüstürüldü. Toplam alani 3 bin 330 metrekare olan parkin 2 bin 830 metrekarelik kisminda rulo çim serimi yapilarak 75 adet de sprink yerlestirildi.

Alanda bulunan Survivor Kafe için de çim tasiyla yaz-kis kullanilabilecek oturma alani yapildi ve kafe girisinin peyzaj düzenlemesi yapildi. Alanda küçük çocuklar tarafindan kullanilan kum oyun grubu genisletilirken, parka gelen ebeveynlerin çocuklarini beklerken oturup, dinlenebilmeleri için de alana hem denizi hem de parki görecek sekilde çift tarafli banklar yerlestirildi. Ayrica kisa süre önce de ‘Survivor Eglence Parki’nda yer alan oyun gruplarinin da bakim çalismalari tamamlanmisti.

İçel Büyüksehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Baskanliginda ziraat yüksek mühendisi ve Kültür Park Saha Sorumlusu olarak görev yapan Kerem Açikel, parkta yapilan düzenlemeleri anlatarak, “Burasi 3 bin 330 metrekare olup, bunun yaklasik 2 bin 830 metrekaresine geçtigimiz günlerde bir rulo çim çalismasi yaptik. Özellikle yilbasindan önce baslattigimiz bu çalisma ile sömestrda çocuklara bir karne hediyesi olacak sekilde çalismamizi bitirdik. Bu çalismalar çerçevesinde drenaj çalismalarini, sprink sulama sistemlerini ve en önemlisi rulo çim çalismamizi tamamladik. Bulundugumuz alanda bütün birimlerimizle beraber yaklasik 1 ay süren bir çalismayi tamamladik. Bu çalismalar sayesinde sömestrda çocuklarimiz aileleriyle beraber çok güzel vakit geçirebilecekler. Bunun yani sira çocuklarini getiren ebeveynlerimizin dinlenmeleri için dinlenirken çocuklarini gözetlemeleri, kitap okumalari için 5 tane bank koyduk. Bu banklar da hem denize nazir hem de ailelerin çocuklari parkta görebilecegi sekilde yerlestirildi. Bu çalisma ile İçelli vatandaslarimizin Survivor Park’ta çocuklariyla beraber çok daha güzel ve kaliteli zaman geçirmelerini amaçladik” dedi.

Kaynak: İHA