MÜSIAD Izmir'de Gökhan Temur Dönemi

MÜSIAD Izmir Subesi’nde görev süresi sona eren Bilal Saygili, yapilan olagan genel kurulda üyelerden helallik alarak görevini Gökhan Temur’a devretti.

MÜSIAD Izmir'de Gökhan Temur Dönemi
MÜSIAD (Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi) Izmir Subesi’nin olagan genel kurulu, Izmir’deki bir otelde gerçeklestirildi.

Genel Kurul’da Bilal Saygili için hazirlanan sürpriz video klip gösterilirken, bu dönemde gerçeklestirilen projeler anlatildi.

Genel kurul üyelerine hitap eden Saygili, insana faydali olma bilinciyle çalistiklarini ifade ederek, "Kimsenin MÜSIAD’da makam mevki mücadelesi yok. Emek harcadik ama bunun sonucunu Allah’tan bekliyoruz. Yaptiklarimizi anlatacak degilim. Bize teslim edilen yolda takva ehli olmak, sapasaglam durmak, Allah’in emir ve yasaklarina uymak bilinciyle ilerledik. Kardeslik hukukun en güzelini ben MÜSIAD’da gördüm. MÜSIAD’in emeklisi olmaz, rahmetlisi olur. Görevi bir önceki yönetimden devraldigimizdan beri 192 yeni üye ve 81 genç üye kattik bünyemize. Genç MÜSIAD’li kardeslerimize hep önem verdik. Bizden aldiklari emanetleri en güzel yerlere getireceklerine inaniyoruz" diyerek üyelerden helallik istedi.

"Müslüman kelimesiyle birlesmeleri bizim onurumuzdur"

En çok önem verdikleri subelerden birinin Izmir oldugunu söyleyen MÜSIAD 2. Dönem Genel Baskani Ali Bayramoglu ise, "Türkiye genelinde en az 10 subede Genç MÜSIAD baskanligi yapan kardeslerimiz su an sube baskanligi yapiyor. Bu çok önemli bir sey. Dava suuruna sahip insanlar davalarini ömür boyu devam ettirirler" dedi.

Kendilerine "TÜSIAD’a alternatif misiniz?" ve "MÜSIAD’in ’MÜ’sü Müslüman mi yoksa müstakil mi?" gibi sorular yöneltildigini de ifade eden Bayramoglu, "Biz müstakiliz ama bunu Müslüman kelimesiyle birlesmeleri bizim onurumuzdur. Ikincisi biz bir aksiyon hareketiyiz. Kendi programimizi ortaya koyar ve sonuna kadar devam ettiririz. Önümüze yapacak o kadar çok is var ki küçük islerle sevinmeyecegiz. Bunu yaptikça ekonomik olarak ve güç olarak büyüdük. Bilal Saygili’nin bundan sonra daha önemli görevleri olacak. Daha yeni sorumluluklar almak üzere önünde günler var" diye konustu.



"MÜSIAD çok kiymetli bir dava"

Ocak ayinin MÜSIAD subelerinde genel kurul ayi oldugunu belirten MÜSIAD Genel Baskani Mahmut Asmali da, "Güzel ülkemiz her yönüyle gelissin, kalkinsin istiyoruz. Genel kurullar tazelenme dönemleridir. Bilal Baskanimiza yürekten tesekkür ediyorum. 4 sene boyunca yaptigi fedakarliklari biliyoruz. Insallah kendisini baska görevlerde görmeyi arzu ediyoruz" ifadelerini kullandi.

MÜSIAD’da Yönetim Kurulu Baskani olmanin dönem olarak sinirli oldugunu hatirlatan Asmali, "Bu kural bizi diri tutuyor. 4 yilda bir baskan degisiyor. Biz Rabbimizin rizasini kazanmak için bu yola çiktik. MÜSIAD çok kiymetli bir dava. Erbakan’a ‘Bazi talebeleriniz milli görüs gömlegini çikardi’ dediklerinde o da ‘O öyle bir gömlek ki tene karisir’ demisti. MÜSIAD rozeti de öyle bir rozet. Göreve gelirken istisareye dayali hareket edip adil olacagiz dedik. ‘Mevcut baskan devam etsin’ dediler ama biz adaletli olacagiz dedik. Bizim davamizda baskanlar haleflerini yetistirir" seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan Asmali ve Bilal Saygili döneminde görev yapan yönetim kurulu üyelerine tesekkür belgeleri takdim edildi. Yeni üyelere rozetlerinin takilmasinin ardindan olagan genel kurul için divan kurulu seçildi.

Divan Kurulu Baskanligina AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk seçilirken üyeliklere de Ismail Çiftçioglu ve Mehmet Akif Gemici seçildi. Bilal Saygili yönetiminin oy birligiyle ibra edildigi genel kurulda, MÜSIAD Izmir Subesi’nin yeni baskani da Gökhan Temur olarak belirlendi.

"Milletimiz, insanlik ve Türkiye Yüzyili için çalisacagiz"

MÜSIAD Izmir Sube Baskani Gökhan Temur, yaptigi tesekkür konusmasinda güçlerini üreten ve güçlü Türkiye’den aldiklarini ifade ederek, "Önceligimiz Türkiye’dir, milletimizdir, ümmettir. Önceligimiz insanliga hizmettir. Bu ailenin neferi olarak çiktigimiz yolculukta yönetim kurulumuza çok önemli bir görev tevdi ettiniz. Bu kutsal göreve layik gördügünüz için tesekkür ediyorum. Bu kutlu yolda yardimcimiz önce Allah sonra sizler olacaksiniz. Bundan 33 yil önce zor zamanlara MÜSIAD’in kurulusunu gerçeklestiren üyelerimize tesekkür ediyorum. Bugün görevi devreden gönül insani Bilal Saygili’ya ve özveriyle çalisan tüm yönetim kuruluna tesekkür ediyorum" açiklamasinda bulundu.

12. Kalkinma Plani çerçevesinde Izmir özelinde önemli katkilar vermek istediklerini söyleyen Temur, "Dijital dönüsüm yaklasimiyla firmalarin seviyeleri artirmak istiyoruz. Subemizde tüm çalismalarimizi dijitale aktarmak için çalisacagiz. Karbon ayak izi konusunda firmalarla is birligi içinde olacagiz. Izmir olarak Izmir ekonomisine yön verecek çalismalarimiz ve sektörel zirveler gerçeklestirecegiz. Yeni yatirim, istihdam, patent alanlarindaki çalismalari ve start-up yarismalarini önemsiyoruz. Tüm çalismalarimizi yönetecegimiz yeni sube binamizi MÜSIAD’a kazandiracagiz. MÜSIAD’i bu günlere tasiyan degerleri ve miraslari gelecege tasiyacagimiza söz veriyoruz. Kurumsal yönetim anlayisiyla Izmir’e iz birakan eserler kazandirmak istiyoruz. Milletimiz, insanlik ve Türkiye Yüzyili için çalisacagiz" diye konustu.

Gökhan Temur baskanliginda olusan MÜSIAD Izmir Subesi Yönetim Kurulunda su isimler yer aldi:

Zekeriya Hazirbulan, Serafettin Gücü, Mustafa Beser, Ahmet Mutlubas, Fuat Eroglu, Saban Bolat, Abdullah Büyükkutlu, Safa Narli, Ercan Tekin, Hüseyin Yagci, Ünal Soytekin, Mehmet Telingün, Niyazi Gültekin, Mehmet Akif Gemici.
Kaynak: İHA