Muradiye'de Dönem Sonu Kapanis Senligi

VAN –Van’da, Türkiye Egitim Gönüllüleri Vakfi (TEGV) Muradiye Ögrenim Birimi tarafindan dönem sonu kapanis senligi düzenlendi.

Muradiye'de Dönem Sonu Kapanis Senligi
Kuruldugu günden bu yana 472 gönüllüsünün destegiyle 26 bin 875 çocuga ulasan Muradiye Ögrenim Birimi, dönem sonu nedeniyle kapanis senligi düzenledi.

Çocuklarin 10 haftalik çalismalarinin sergilendigi senlikte, kurdele kesiminin ardindan ‘Tasarim Beceri Atölyesi’nde çocuklar tarafindan projeler anlatilirken, Düsler Atölyesi’nde ise dünyaca ünlü ressamlarin çalismalari ile küresel iklim degisikligiyle ilgili yapilan resimler hakkinda bilgiler verildi.

Konuya iliskin konusan TEGV Muradiye Ögrenim Birimi Sorumlusu Buket Müjde, “Tasarim Beceri Atölyesi’nde; 3D kalem tasarimlari, 3D yazicilarda yapilan anahtarliklar, Mblock tasarimlari, robot süpürge, hijyenik atik kutusu, pergel robot, çöp toplayan araba, ani kutusu, karistirici robot, sokak lambasi, park sensörü gibi tasarimlar sergilendi. Sergiyi ziyaret eden misafirlere robotlarin çalisma sekilleri gösterilip hareket ettirildi. Düsler Atölyesi sergisinde ise Frida Kahlo portreleri ve taki tasarimlari, Fahrelnisa ile zentangle çalismalari sergilendi. Bunun yaninda çocuklarimiz, killerden yaptiklari hayvanlarin habitatlarini nasil yaptiklarini anlatti. Ebru çalismasi ve sulu boya çalismalarinin yani sira, Salvador Dali’den esinlenip surrealism çalismalar sergilendi. Çocuklar bizzat yapilan çalismalari kendileri anlatti. Misafirlerimiz ise tüm çocuklarimiza tesekkür edip, alkisladilar” dedi.

Hatira fotografinin çekilmesiyle son bulan sergiye, Muradiye Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Melih Aydogan, Ilçe Jandarma Komutani Gürcan Özdilek, Ilçe Milli Egitim Müdürü Yüksel Zorlu, Ilçe Milli Egitim Sube Müdürleri Mehmet Güzelyildiz ve Esref Yildiz, okul müdürleri, kurum müdürleri, gönüllüler, veliler ve çocuklar katildi.

Kaynak: İHA