Kahramanmaras, '2023 Gida Ihtisas OSB' Yatirim Programina Alindi

Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi öncülügünde hayata geçirilecek Kahramanmaras Gida Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi, Cumhurbaskanligi Strateji ve Bütçe Baskanligi tarafindan 2023 Yili Yatirim Programi’na alindi.

Kahramanmaras yatirim programi çerçevesinde yol haritasinin belirlenmesi için Gida OSB 2023 Yili 1. Mütesebbis Heyeti Toplantisi gerçeklestirildi.

Büyüksehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçeklestirilen toplantida; Gida OSB Mütesebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu Baskani Arif Sen, Mütesebbis Heyeti üyeleri ve paydas kurum temsilcileri de yer aldi.

Toplantida konusan Gida OSB Mütesebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu Baskani Sen, "Proje için son derece önemli bir asama olan 80 hektarlik tasinmazin Gida OSB’ye devir islemini de tamamladik ve parselasyon çalismalari için hazir hale getirdik" dedi.

Gida OSB Mütesebbis Heyeti Üyesi ve Büyüksehir Belediyesi Dis Iliskiler Dairesi Baskani Erdogan Emrah Hatunoglu da toplantida, proje çerçevesinde hayata geçirilen ve planlanan çalismalara iliskin bir sunum gerçeklestirdi.

Gida OSB projesinde çok büyük asamalar kat edildigini belirten Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör, "Bu çok önemli gelismeyle birlikte projemizin yapim asamasi çok daha hizlanacak. 80 hektar alana sahip Gida OSB’mizin altyapisi da Sanayi ve Teknoloji Bakanligimizin destekleriyle yapilacak. Sehrimizin gida üretiminde ve ekonomik anlamda kalkinmasina önemli katkida bulunacak olan bu projemiz ayrica binlerce hemsehrimizin de istihdamini saglayacak. Gida OSB projemizin sehrimize ve ülkemize hayirli olmasini diliyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA