Imara Aykiri Yapilarin Yikimi Devam Ediyor

Mugla’nin Bodrum ilçesinde imara aykiri yapilasma ile mücadele için baslatilan “Kaçak Yapilasma ile Mücadele Seferberligi” araliksiz devam ediyor. Ilçe genelinde, 2019 Nisan ayindan bu yana 738 yapinin yikimi gerçeklestirildi.

Imara Aykiri Yapilarin Yikimi Devam Ediyor


Bodrum’un betonlasmaya yenik düsmemesi, kiyilarinin korunmasi, mimari kültürünün yok edilmesinin önüne geçilmesi ve dogal mirasin gelecek nesillere aktarilabilmesi için Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras tarafindan baslatilan kaçak yapilasma ile mücadele seferberligi çerçevesinde vatandas, belediye is birliginde çalismalar sürüyor. Tespiti yapilan ve gerekli yasal süreci tamamlanarak yikim kararlari onaylanan yapilarin önemli bir orani mal sahipleri tarafindan yikiliyor.

“Imar Affi” beklentisiyle son dönemde kontrolsüzce artan kaçak yapilasmanin önüne geçmek için Belediye ekipleri gece gündüz mesai harciyor. Kaçak yapilasma ile mücadele konusundaki kararliligin devam edecegine dikkat çeken Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras; “Amacimiz, Bodrum’un gelecegini kurtarmak için hukuka aykiri uygulamalarin önüne geçmektir. Bodrum’da, kaçak yapilasma, hafriyat dökümleri ve diger konularda tüm ekiplerimizle yasalarin bizlere verdigi yetkiler çerçevesinde mücadelemizi sürdürecegiz. Bu konudaki kararliligimiz devam edecek çünkü dogamizi tahrip etmeye kimsenin hakki yok” dedi.



2019 yilinda baslatilan “Kaçak Yapilasma Müdürlügü ile Mücadele Seferberligi” çerçevesinde Yapi Kontrol Müdürlügü’ne bagli ekipler, Imar ve Kiyi Kanunlarina muhalefet, kamu alanlarinin isgali, kaçak dolgu ve kazi alanlarinin ve çevre suçlarinin tespiti ile belediyeye gelen ihbarlarin degerlendirilmesi sonucu yasal süreçleri tamamlanan 738 yapiyi yikti. 3 bin 269 yapida mühürleme islemi uyguladi. 2022 yil içerisinde ise yasal süreçleri tamamlanan 220 yapiyi yikan ekipler, bin 794 yapida mühürleme islemi uyguladi. Ekiplerde son olarak programa alinan ve yikim uygulanmasi gereken 470 dosya bulunuyor. Yeni yilda da çalismalarina araliksiz devam eden ekipler son olarak, Gündogan ve Mazi da kaçak yapilarin yikimini gerçeklestirirken Akyarlar Mahallesi’nde de kaçak iskeleyi sökerek kiyidan kaldirdi.
Kaynak: İHA