Hakkari'de Kayak Sezonu Açildi

Hakkari’de 2 bin 800 rakimli Merga Bütan Kayak Merkezi’nde sezon açilisina katilan Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, "Hakkari, Türkiye ve dünyanin kayak merkezi olacak" dedi

Hakkari'de Kayak Sezonu Açildi
Kent merkezinden 12 kilometre mesafede bulunan 2 bin 800 rakimli Merga Bütan Yaylasi’ndaki kayak merkezinde, vatandas ve sporcularin katilimi ile 2023 yilinin sezon açilisi gerçeklesti. Açilista pistin zirvesinden asagi inen kayakçilar açtiklari Türk bayragini, Hakkari Valisi Idris Akbiyik’a hediye etti. Vali Akbiyik, kendisine hediye edilen Türk bayragini öperek teslim aldi.

Açilista konusma yapan Vali Akbiyik, kayak sezonunun Hakkari ve bölgeye hayirli ve ugurlu olmasini dileyerek açilisa katilan vatandaslara tesekkür etti. Hakkari’nin, bölgenin kayak sporunun merkezi olacagini ifade eden Akbiyik, "Merga Bütan Kayak Merkezi’nde 2023 yilinin ilk kayagini yaparak sezonu açiyoruz. Hakkarimize hayirli ugurlu olsun. Hakkari kayak ve kis turizminde, Iran, Irak ve ülkemizin kayak sevenlerin merkezi olacak. Pistimizin bir kismini açiyoruz, digerlerini de ileriki günlerde açacagiz insallah. Bu yil pist uzunlugunu 9 bin metre kareye çikarttik. Otelimiz yapildi. Insallah Hakkari kayak turizminde Türkiye’nin dünyanin kayak merkezi olacak. Hakkari’nin gelecegi hiç süphemiz yok ki dag, kis ve kayak turizminde güzel bir noktaya gelecek. Biz bugüne kadar 55 bin çocugumuza kayak ögrettik. Bu yilda insallah bu egitimler devam edecek" dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu Hakkari Il Baskani Halil Kursun da kayak sezonunu açmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Vali Akbiyik daha sonra vatandaslarla birlikte kayak yapti. Açilisa, vali yardimcilari Tevfik Kumbasar, Mustafa Berat Kasimoglu, Halil Ibrahim Köroglu, Emniyet Müdürü Salavat Mete Pinar, Gençlik ve Spor Il Müdürü Emin Yildiri, vatandaslar ve sporcular katildi.

Kaynak: İHA