'Engelli Çocuga Ögretmen Siddeti' Iddiasi

Samsun’da zihinsel engelli ve bipolar bozuklugu olan 11 yasindaki çocuklarina siddet uygulandigini iddia eden aile ögretmenden sikayetçi oldu. Ögretmen B.A. ise hakkindaki iddialara iliskin, "Darp olayi falan yoktur. Annesi, babasi ve dedesi de oradaydi. Sadece saldirmasin diye kolunu tuttuk. Ailenin söyledigi kolundan bastirma gibi olaylar dogru degil." dedi.

'Engelli Çocuga Ögretmen Siddeti' Iddiasi


Samsun’un Ilkadim ilçesinde zihinsel engelli ve bipolar bozuklugu olan 11 yasindaki Mert Erdogan’a, evde egitim çerçevesinde Milli Egitim Müdürlügü tarafindan B.A. adinda bir ögretmen görevlendirildi. Kaymakamlik karari ile Mert’e evde ders veren ögretmen 2 ay boyunca egitimlere devam etti. Aile, 11 Ocak’taki egitim sirasinda ögretmenin ogullarina siddet uyguladigi gerekçesiyle sikayette bulundu.

“Baska ögrencilere de siddet uygulamis olabilir”

Olayi anlatan anne Merve Erdogan, “Oglum zihinsel engelli ve bipolar bozukluk rahatsizligi var. Evde egitim raporlari oldugu için Ilçe Milli Egitim Müdürlügünden bir ögretmen evimize yollandi. Egitimler 2 ay sürdü. Son egitimde ögretmen ogluma siddette bulundu. Elindeki tableti çekerek aldi. Oglumun ellerini arkada baglayarak sirtina bastirarak üstüne çikti. O sirada görünce sok geçirdim. Oglum çiglik atmaya basladi.

Oglum, ‘Anne beni kurtar’ diye bagrinca ögretmen sürekli kendisinden özür dilemesini istiyordu. Uzun bir süre bogustuktan sonra ögretmenin üzerine gidip, Mert’in üzerinden onu aldim. Ögretmen bize, ‘Siz istediniz tableti almami’ dedi.

Ben de ona, ‘Sana oglumuza siddet uygula demedik’ dedim. Sonuç olarak ögretmenden sikayetçiyiz. Belki baska ögrencilere de siddet uygulamistir ama veliler sesini çikaramamistir” dedi.



“Darp raporu aldik, ögretmenden sikayetçiyiz”

Çocuklari için harcadiklari emeklerin bosa gittigini ifade eden Merve Erdogan, “Olayin ardindan hemen 112’yi aradim. Emniyetten Çocuk Sube polisleri geldiler. Bizi hastaneye götürdüler. Oradan darp raporu aldik. Ondan sonra da karakola gidip, ifademi verdim. Ertesi gün de siddete ugrayan oglumun ifadesi alindi. Biz sonuna kadar sikayetçiyiz. Bizim tüm emeklerimiz çöpe gitti. Çocugum sehir disinda da tedavi görüyor. Mert epilepsi, menenjit geçirmis bir çocuk. Tekrar bunlari geçirecek diye çok korktum. Oglum o olayin sokunun ardindan hiçbir sekilde ögretmen kabul etmiyor. Zaten tedavi nedeniyle egitim açisindan çok geç kalmistik. Simdi egitim almak da istemiyor. Ne yapacagimizi bilemez durumdayiz. Sesimi yetkililere duyurmak istiyoruz. Olayin ardindan oglumun ayaklarinda ve vücudunda morluklar vardi. Aldigimiz raporda da bunlar var ve sikayet dilekçemizde de bunlardan bahsettik” diye konustu.



"Siddet iddiasi dogru degil"

Hakkindaki iddialar hakkinda Ihlas Haber Ajansi muhabirine bilgi veren ögretmen B.A. ise, “Aile zaten yanimizdaydi. Darp olayi falan yoktur. Annesi, babasi ve dedesi de oradaydi. Sadece saldirmasin diye kolunu tuttuk. Ailenin söyledigi kolundan bastirma gibi olaylar dogru degil. Ben o eve gönüllü giden bir ögretmenim, böyle bir sey zaten mümkün olamaz. Egitime basladiktan 2 ay gibi bir süre sonra aile de ben de egitimi biraktim. Ben bu çocuklara faydali olayim diye kaymakamlik görevlendirmesi ile kendi istegimle gidiyorum. Sadece çocuk siddet uygulamasin diye annesi, babasi da yanindayken kolunu arkaya dogru tuttuk. 2012 yilindan beridir ben bu alanda çalisiyorum. Böyle bir seyi duyunca gerçekten çok üzüldüm. Sikayet ettilerse gider ifade veririm ama siddet gibi bir olay mümkün degil. Ben sadece saldirmasin diye kolunu arkaya dogru tuttum. Çocugu kendileri tam olarak zapt edemiyor. Çocuk saldirgan bir çocuk, bipolar bozuklugu var. Siddet uygulama niyeti olan bir insan bunu annesinin babasinin yaninda zaten yapmaz. Söz konusu iddialar dogru degildir” ifadelerini kullandi.

Olayla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA