Diyanet Isleri Baskani Erbas'tan Isveç'e Sert Tepki

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, “Yüce Kitabimiz Kur’an-i Kerim’i yakmayi hedefleyen bir eyleme Isveç makamlarinca izin verilmesini lanetliyor, siddetle kiniyorum” dedi

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, asiri sagci bir göstericinin Türkiye’nin Isveç’teki büyükelçilik binasi önünde protesto gösterisi düzenlenmesi talebine Isveç polisi tarafindan izin verilmesine sert tepki gösterdi.

Isveç makamlarinin sergiledigi tutum ile Islam’a, Müslümanlara ve Türkiye’ye karsi islenen nefret suçuna ortak oldugunu ve toplumsal barisi hedef aldigini belirten Baskan Erbas, bu kirli zihinlere karsi mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti.

Baskan Erbas, sosyal medya hesaplarindan yaptigi açiklamada su ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiligi önünde insanlari cehaletten aydinliga çikarilmasi için gönderilen yüce Kitabimiz Kur’an-i Kerim’i yakmayi hedefleyen bir eyleme Isveç makamlarinca izin verilmesini lanetliyor, siddetle kiniyorum. Isveç makamlari sergiledigi tutum ile Islam’a, Müslümanlara ve Türkiye’ye karsi islenen nefret suçuna ortak olmus ve toplumsal barisi hedef almistir. Bu kirli zihinlere karsi mücadelemizi sonuna kadar sürdürecegiz”
Kaynak: İHA