Buzda Düsme Korkusu Var

Buz tutan Çildir Gölü’nün üzerine çikan vatandaslar, ‘buzda düsme korkusu var’ demelerine ragmen buz üzerinde gönüllerince eglenmeyi sürdürüyor.

Buzda Düsme Korkusu Var
Buz tutan Çildir Gölü, yogun ilgi görmeye devam ediyor. Buz üzerinde çikan vatandaslar, hem paten kayiyor, hem de sevdikleriyle fotograf çekiliyor.

Türkiye’nin en önemli gölleri arasinda bulunan ve tamamen buz tutan Çildir Gölü, insanlarin akinina ugruyor. Kars’a Dogu ve Turistik Dogu Ekspresi ile tur acenteleri araciligiyla gelen vatandaslarin ilk ugrak yeri Çildir Gölü oluyor.

Çildir Gölü’ne gelen vatandaslar, sogugu buz üzerinde aliyor, bazi vatandaslar ise yanlarinda getirdikleri patenleri ayaklarina takar cam gibi buz üzerinde kaymanin keyfini çikariyor.

“Düsme korkusu var”

Kars’a Izmir’den geldigini belirten Semih Çinar, “Böyle buzun üzerinde yürümek çok güzel gerçekten, tarif edilmez bir duygu, herkesin gelip hayatinda bir kez deneyim yapmasi gereken bir sey buzda düsme korkusu var” dedi.

“Soguk ama gördügüne degiyor”

Havanin çok soguk olduguna dikkat çeken Feyza Can, “Çildir Gölü üzeri kar oluyormus ama suan buz bizim için alisik olmadigimiz bir durum, yürümemiz zor oluyor. Kaymadan, düsmeden yürümeye çalisiyoruz. Soguk ama gördügüne degiyor. Çok güzel çok begendik” diye konustu.

Kis aylarinda vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi Çildir Gölü, her gün yüzlerce insani agirliyor. Göl üzerinde çikan vatandaslar, buz pateniyle kayiyor, buzun üzerine uzanarak fotograf çekiliyor. Günü dolu dolu yasayan vatandaslar, böl etrafinda bulunan balik lokantalarinda Çildir Gölü’ne has ‘Sari Balik’tan tadarak Kars’a dönüyor.
Kaynak: İHA