Yöresel Kültürün Izleri Esenyurt'ta Yasatiliyor

Esenyurt Belediyesi’nin yöresel kültürün mihenk taslarindan biri olan halk oyunlarinin her kesime ulasmasini saglamak amaciyla düzenledigi "Halk Oyunlari" kursu, vatandaslardan yogun ilgi görüyor.

Yöresel Kültürün Izleri Esenyurt'ta Yasatiliyor
Anadolu’nun çesitli yörelerine ait halk oyunlarini vatandaslarla bulusturan Esenyurt Belediyesi, Türk kültürünün yasatilmasina katki sagliyor. Bu çerçevede açilan Halk Oyunlari kursunda Diyarbakir, Kars-Ardahan, Kafkas, Van, Bitlis, Erzurum, Artvin, Kirklareli, Zeybek, Trabzon (Horon) gibi farkli bölgelerin yöresel oyunlari ögretiliyor. Verilen egitimlerle kursiyerler hem bütünlesmeyi hem de dikkatlerini kaybetmeden organize olmayi ögreniyor. Katilimci sayisi 400’ü asan kursta, profesyonellesen kursiyerler belediyenin birçok etkinliklerinde performanslarini gösteriyor. Dersler, hafta içi yetiskin ve hafta sonu çocuk grubu olmak üzere belediyenin üç farkli kültür merkezinde devam ediyor.

“Esenyurt halk danslari ailesiyiz”

Kursiyer sayisinin gün geçtikçe arttigini belirten Halk Oyunlari Egitmeni Mustafa Gümüs, “Çalismalarimiz çok iyi gidiyor. Basladigimiz kurslarda her gün kursiyer sayimiz artmakta. Bizim bir ailemiz var. Esenyurt halk danslari toplulugu degil aslinda Esenyurt halk danslari ailesiyiz” dedi.

“Baskanimizin ön siralarda izlemesi bizi umutlandiriyor”

Dört yildir halk oyunlari kursuna devam eden Nurdan Mert, “Bu kursa hem hobi olarak hem de sosyal faaliyet olarak güzel vakit geçirmek amaciyla baslamistim ama sonra ögrenmis oldugumuz oyunlarin Kardes Kültürler Festivali, Çanakkale Sehitleri Anma Gecesi, yil sonu gösterileri gibi çesitli festivallerde yerini bulmasi ve begenilmesi bizi çok mutlu etti. Belediye Baskanimiz Kemal Deniz Bozkurt’un bize sagladigi imkanlar ve her programimiza gelip ön siradan izleyerek alkislamasi bizi daha da umutlandiriyor” diye konustu.

Kaynak: İHA