Uluslararasi Lisede Karne Heyecani

Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, bir proje okulu olan ve 82 ülkeden 486 ögrencinin egitim gördügü Uluslararasi Murad Hüdavendigar Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde egitim gören ögrencilere, 2022-2023 Egitim Ögretim yili birinci dönem karnelerini dagitti.

Uluslararasi Lisede Karne Heyecani
Türkiye’nin tek çati altinda insa edilmis en büyük proje okullarindan biri olan Uluslararasi Murad Hüdavendigar Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde düzenlenen 2022-2023 Egitim Ögretim Yili 1’inci dönemi karne töreni öncesinde, okul yönetimi tarafindan ögrencilerin dinlenip birlikte vakit geçirmeleri için düzenlenen Haci Hüseyin Efendi Salonu’nun açilisi gerçeklestirildi.

Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar’in, geçtigimiz günlerde vefat eden babasi Haci Hüseyin Dündar’in adinin verildigi dinlenme salonu, ögrencilerin okudugu Kur’an-i Kerim ve dualar esliginde açildi. Açilisin ardindan Baskan Dündar, AK Parti Osmangazi Ilçe Baskani Ufuk Cömez ve okul yöneticileri ile birlikte salondaki ögrencilerle bir süre sohbet edip, basarilar diledi.

Yabanci ögrenciler gönül elçisi

Dünyanin 82 farkli ülkesinden ögrencinin egitim ögretim gördügü Uluslararasi Murad Hüdavendigar Anadolu Imam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen karne dagitim töreninde konusan Baskan Mustafa Dündar, dünyanin farkli ülkelerinden gelip basarili bir egitim alan ögrencilerin, ülkeleri ile Türkiye arasinda birer gönül elçisi oldugunu belirtti.

Konusmasinda, egitim ve ögretim kadar, iyi bir insan olmanin da büyük bir önem tasidigina vurgu yapan Dündar, “Bu yil egitim ögretim dönemi açilisinda gittigim okullarda yasanan diyaloglardan birini burada da paylasmak istiyorum. Sizler için böyle güzel bir okulda okumak, basarili olmak ve diploma almak bir basari midir? Elbette ki basaridir. Ancak, bu basarinin yaninda bir de ‘adam’ olmak var. Okuyup basarili birer mühendis, ögretmen, doktor olabilirsiniz. Ancak, burada egitimin yaninda iyi birer insan olarak, yani ‘adam’ olarak yetismek de çok önemli. Burada, iyi bir egitim ile mühendis, doktor ve ögretmen olan insanlar yetistiriyoruz. Her birinizden, kendi yolunuzu aydinlattiginiz gibi gittiginiz yerlerde çevrenizi de aydinlatmanizi istiyoruz. Bir proje okulu olan Uluslararasi Murad Hüdavendigar Anadolu Imam Hatip Lisesi’nde ögrenciler bu düsturla yetisiyor” diye konustu.

Törende konusan Uluslararasi Murad Hüdavendigar Anadolu Imam Hatip Lisesi Akademik Bilim Kurulu Baskani Dr. Mustafa Öcal da, geçtigimiz yil 3’üncü dönem mezunlarini veren okulun ögrencilerinin tamaminin üniversiteyi kazanarak, büyük bir basariya imza attigini söyledi.

Proje okulu olarak kurulan okulun kurulus ve basari hikayesinin kitaplastirilacagini belirten Öcal, “Bu okul, Islâm aleminin ufkunu aydinlatmak üzere Bursa’da dogan bir yildiz. Sevgili ögrenciler, nerede olursaniz olun burada almis oldugunuz egitimle, gittiginiz yerlerde en iyi sekilde hizmet edeceksiniz. Bu yüzden yüklenmis sorumluluk çok çok önemli. Hepinize basarilar diliyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, basarili olan ögrencilere karne ve basari belgelerini, AK Parti Osmangazi Ilçe Baskani Ufuk Cömez, Bilim Kurulu Baskani Dr. Mustafa Öcal ve okul yöneticileri ile birlikte verdi.
Kaynak: İHA