Tapuda Rüsvet Operasyonunda 4 Kisi Tutuklandi, 1 Kisiye Ev Hapsi

Samsun’da Tapu Müdürlügüne yönelik düzenlenen rüsvet operasyonunda aralarinda tapu çalisaninin da bulundugu 4 kisi mahkemece tutuklanirken, 1 kisi ise ev hapsi cezasina çarptirildi.

Tapuda Rüsvet Operasyonunda 4 Kisi Tutuklandi, 1 Kisiye Ev Hapsi
Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ekipleri rüsvet suçu ile ilgili baslatilan planli çalisma çerçevesinde, 13 süpheliye yönelik 2 gün önce saat 07.00 siralarinda es zamanli operasyon düzenledi.

Operasyonda Ilkadim Tapu Müdürlügü’nde memur O.S. ve emlakçi esi Y.S. ile emlakçilar ve müteahhitlerin de aralarinda bulundugu 13 kisi "Rüsvet almak ve rüsvet vermek" suçlarindan Samsun Adliyesine sevk edildi. Y.S. adli kadin ile birlikte 8 kisi savciya ifade verdikten sonra serbest birakilirken, O.S., O.A., Y.R., A.K. ve M.N.K. tutuklanmalari talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemece ifade veren M.N.K. elektronik kelepçe katilarak ev hapsi cezasina çarptirilirken, tapu memuru O.S. ile O.A., Y.R. ve A.K. ise mahkemece tutuklanarak Samsun T Tipi Kapali Cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA