Serdar Tuncer, Samsunlularla Bulustu

Samsun’da Canik Belediyesinin katkilariyla düzenlenen etkinlikte sair ve yazar Serdar Tuncer sevenleriyle bulustu. Sohbet havasinda geçen etkinlikte Serdar Tuncer dinleyenlerini kimi zaman güldürdü, kimi zaman düsündürdü, kimi zaman ise hüzünlendirdi.

Serdar Tuncer, Samsunlularla Bulustu


Canik Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde Yesevi’den Taceddin’e Alperen Bulusmalari düzenlendi.

Bulusma ilk olarak Kur’an-i Kerim tilaveti ile basladi.

Akabinde Alperen Ocaklari Vakfi Genel Baskani Av. Samet Bagci bir konusma yapti. Baskan Bagci, "Türk gençligi üzerinde yurt içinde ve yurt disinda ser odaklari tarafindan bilinçli sekilde gerçeklestirilen milli ve manevi degerlerin yabancilastirma girisimlerine karsin ülkemizin dört bir yaninda düzenledigimiz programlar ile gençligimizi koruyarak kutlu davada bir ve beraber olacagiz. Gençlerimizi helal dairede en dogru sekilde yönlendirebilmek ve onlara öncülük edebilmek için Türk Gençligi ocaklarimiza kazandirilmali ve Müslüman Türk milletine liderlik etmeleri için yönlendirilmelidir" dedi.



Akabinde sahneye gelen Serdar Tuncer söyleyisi yapti, siirler okudu. Serdar Tuncer konusmasinda, "Kendini sevmek çok iyi bir sey degildir. Insan kendisini hiç sevmese olmaz da çok severse de olmaz. Onun bir dengesini tutmak lazimdir. Iyi adamlar siyasetle mesgul olmamalidir. Siyasetle mesgul olanlar iyi adamlar olmalidir. Onun için diyorlar ki ‘Siyaset dosta tavsiye edilmez ama düsmana da birakilmaz.’ Tarih iyi siyasetçiler görmedi mi, gördü. Iyi siyasetçi tabirinden çok oy olan siyasetçiyi anliyorsak bu manada iyi siyasetçi degildiler. Ama bir milletin gönlünde aslanlar gibi yer tutmayi anliyorsak hem güzel adamdilar hem de iyi siyasetçiydiler. Sevmek sevdigine benzemektir. Kuru kuruya ’ben filancayi seviyorum’ demek olmazmis. Sevdiginin ahlaki ile ahlaklanabiliyorsan onu seviyorsundur. Bir türlü adam olamadik diyorsan adam olma yoluna çikmissindir. Soruyorlar ‘kötülerden oldugumuzu nasil biliriz’ kendinizi iyilerden zannederseniz. Sevdigini çok sevip hiç tanimadigin adam Türk derler. Yeni nesil baska yetisiyor. Çocuklar kendilerini Ertugrul Gazi zannederek büyüyorlar. Bunu yeri geldikçe ifade etmeye çalisiyorum. Çünkü mühimdir. 36 Osmanli Padisahi vardir. 33’ü sairdir. Dünya böyle bir devlet dahi yoktur. Sairin siyasetle ugrasani pek makbul degildir. Ama siyasetçini siirle mesgul olabileni kiymetlidir. Bu da dedelerden yadigardir. Kanuni Sultan Süleyman’da sairlerin zirvesinde duran zattir. Hepsi yazmis ama Yavuz Sultan Selim Han, Fatih Sultan Mehmet Han zirvedir. Onlar üstünde de Kanuni vardir. Öyle bir Zat-i Serif ki zirveyi kimseyi birakmaz. Bir kisi çevresindekilere ben ondan daha cömerttim, daha hayirliyim, onun halinde ne var dedigi an skor tabelasinda seytana puan yaziyor. Allah dostu tevazuu konusunu söyle tabir ediyor; Tevazuu sabah evden çiktin geri eve dönene kadar karsilastigin her insani kendinden daha iyi bilmendir diyor" diye konustu.



Etkinlige ayrica Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas ve vatandaslar katildi.

Etkinlik Baskan Sandikçi’nin Serdar Tuncer’e hediye takdimi ile son buldu.
Kaynak: İHA