Özel Annelere Özel Hizmet

Trabzon’da, Zihinsel Engelli Otizmli Çocuklarin annelerine, cilt ve güzellik konusunda ücretsiz destek özel anneleri memnun etti.

Özel Annelere Özel Hizmet
Zihinsel Engelli Otizmli Çocuklari Koruma Dernegi Baskani Esra Ihtiyaroglu, 10 yildir özellikle agir engelli çocuklar ve ailelerine gerek maddi, gerek manevi, gerekse haklarini savunma konusunda destek vermeye çalistiklarini belirterek, engelli birey sayisinin arttigina dikkat çekti.

Özel annelere, cilt bakimi ve güzellik konusunda ücretsiz destek veren güzellik merkezine tesekkür eden Ihtiyaroglu, “Umarim böyle duyarli esnaflarimizin sayisi artar örnek olurlar” dedi.

Ihtiyaroglu, 19 yasindaki kizinin otizmli oldugunu ifade ederek, “10 yila askin dernegimizde faaliyet gösteriyoruz. Özellikle agir engelli çocuklarin ve ailelerine gerek maddi gerek manevi gerekse haklarinin savunuculugu konusunda onlara destek vermeye çalisiyoruz. Benim de 19 yasinda otizmli bir kizim var. Dogal olarak onunla beraber bir çok zorlugu, mutlulugu yasamaktayim. Bu baglamda yola çiktik sirt sirta omuz omuza verirsek dertlerimizi sikintilarimizi mutluluklarimizi çogaltiriz” dedi.



Duyarli esnaflarimizin sayisi artar

Trabzon’un manevi ruhu, manevi birligi öne çiktigini kaydeden Ihtiyaroglu, “Bir proje baslattik. Her sey maddiyata bagli degil özellikle Trabzon’un manevi ruhu, birligi çok öne çikiyor. Her kes her seyi paylasabilir, bu emeginiz olur, fikriniz olur, zamaniniz olur, evde yaptiginiz bir kurabiye olur, çocugunuzun oynamadigi bir oyuncak olur. Paylasimlar arttikça mutluluklar da artiyor. Bu baglamda bir proje baslattik. Bu projemizin alt basliginda da bize destek veren Sevim Alan güzellik merkezi sahibi Özgür hanimda engelli çocuk annelerine cilt bakimi ve güzellik konusunda destek verdiler. Umarim böyle duyarli esnaflarimizin sayisi da artar örnek olurlar” diye konustu.



Empatiyi yaymak için çalismalar yapiyoruz

Ögrencilerin oynamadiklari oyuncaklari kendilerine getirerek oyuncaklari engelli çocuklara dagittiklarini ifade eden Ihtiyaroglu, “Ilkokul ögrencilerimiz oynamadiklari oyuncuklari bize getiriyorlar biz de onlari engelli çocuklarimiza ulastiriyoruz. Bu empatiyi yaymak için çalismalar yapiyoruz. KTÜ’deki ögrenci gruplari bize ziyarete geliyorlar onlarla beraber planladigimiz çok sey var. Huzurevlerimize, dezavantajli gruplara herkesin yaninda olmaya çalisacagiz. Trabzon halkina sesleniyorum; ne yaptigimiz çok önemli degil, niyetimiz çok önemli. Kapilar ardinda bir sürü dramlar var. Özellikle agir engelli çocuklara sahip annelerimizde küskünlükler, bezginlikler çok fazla olabiliyor. Çünkü hem fiziken, hem de psikolojik men çok yipranan annelerimiz var.

Biz özellikle onlara ulasmak istiyoruz onlarin yasadigi çevredeki insanlara ulasmak istiyoruz. Çünkü engelli birey sayisi nüfusla birlikte çok artiyor. Ne kadar çok materyalde bulsaniz onlar için sosyal aktivite alanlari da açsaniz, zihniyet degismedigi sürece bakis açisi degismedigi sürece bu aileler çocuklariyla disari çikmaya çekiniyorlar. Bu aileler apartmanda yasarken sikinti çekiyorlar” dedi.

Trabzon Sevim Alan Subesi sahibi, Özgül Tanriverdi’de kendilerine gelen teklif karsisinda çok mutlu olduklarini belirterek “Kendileri bize böyle bir teklifte geldiklerinde çok mutlu olduk onur duyduk. Bizi tercih ettikleri için kendilerine çok tesekkür ediyoruz. Güzel annelerimizi daha da güzellestirmek bizleri de çok mutlu edecek. Bizim için bu hizmet arti oldu, bundan dolayi çok mutluyuz” diye konustu.

Kaynak: İHA