Kurakligin Etkisindeki Gölet Çiftçiyi Endiselendiriyor
Tokat’in Sulusaray ilçesinde tarim sulama amaçli yapilan gölette sularin çekilmesi çiftçiyi endiselendiriyor.

Malum Seyit Tekke Mahallesi Muhtari Abdullah Turgut, tarimla geçimini saglayan yöre halkinin yasanan kuraklik nedeni ile endiseli oldugunu söyledi.
Gölette su seviyesinin önemli derecede düstügünü belirten Turgut, “Çiftçilerimiz yaklasik 4000-5000 dönüm dekar arazi pancar ekmek için sürdüler. Ama maalesef suyumuz yok, göledimiz hala kuru. Böyle giderse tarimla birlikte hayvancilik zarar görecek. Suan sadece baliklara yetecek kadar su var. Insallah rabbim rahmetli bol bereketli rahmetler nasip eder” dedi.
Irmaktan gölede su baglanmasini istiyorlar
Muhtar Turgut, Çekerek irmagindan gölette su baglanmasini istediklerini ifade ederek, “Devlet büyüklerimizden günes enerjisi ile borulu sistemle pompalar kurularak borularla Dutluca göledinin beslenmesini istiyoruz. Devletimiz güçlü bir devletimiz istedigi zaman daglari yariyor vatandasa hizmet götürüyor. Çolugumuzun çocugumuzun rizkini kazanabilmek, buralardan göçmemek için bu projeye acilen ihtiyacimiz var” diye konustu.
