Kilis De 54 Bin Ögrenci Karne Aldi

Kilis’teki 209 okulda egitim ve ögretim gören 21 bini Suriyeli toplam 54 bin ögrenci karne aldi.

Kilis De 54 Bin Ögrenci Karne Aldi
Il Milli Egitim müdürü Mehmet Emin Akkurt, il genelindeki 209 okulda egitim gören 54 bin ögrencinin karne aldigini söyledi.

Bir egitim döneminin kazasiz belasiz bitirmenin mutlulugunu yasadiklarini belirten Müdür Akkurt, "Biz bu dönem içerisinde birçok güzel çalismayi arkadaslarimiz ile birlikte yaptik ve yapmaya da bundan sonraki süreçte devam edecegiz. Ikinci dönem için ögretmenlerimize ögrencilerimize daha güzel bir egitim ortami hazirlamak içinde gayretlerimizi yogunlugumuzu arttiracagiz. Bugün bulundugumuz alan ve diger tüm okullarimizla ilgili, olarak da ögrencilerimize karneleri ile birlikte birer adet kitap hediye ediyoruz. Bu kitaplarimizi ögrencilerimizin tatil boyunca okumalarini talep ediyoruz. ayrica velilerimizden çocuklari ile daha çok zaman geçirmelerini rica ediyoruz. Çocuklarimizin gayretlerini çabalarini arttirmalarini, yeteri düzeyde dinlenmelerini ve iyi bir tatil geçirmelerini diliyoruz. Tatilden sonrada biz zaten onlara gerekli egitim ortamlarini hazir hale getirecegiz. Notlarinda kirik olanlar zayif olanlar üzülmesinler, sikinti etmesinler, bu sadece küçük bir ara. Bundan sonra gayretlerini arttirdiklari sürece basarilari da artarak devam edecektir. Ben bu egitim ögretim bu noktaya gelmesi kazasiz belasiz bitirilmesi yogun egitim faaliyetleri için basta ögretmenlerimize okul çalisanlarimiza yöneticilerimize ögrencilerimize ve velilerimize huzurlarinizda tesekkürlerimi iletiyorum, tekrar ikinci döneme de kazasiz belasiz baslamayi diliyorum" dedi.

Karne alan 54 bin ögrenciden yaklasik 21 binin Suriyeli, geriye kalan 33 bin ögrencinin ise Türk oldugunu belirten Akkurt, her ögrencinin kendi egitim programinda yer alan müfredat çerçevesinde egitimlerini aldigini kaydederek, yeni egitim döneminde de egitimlerin ayni sekilde sürecegini ifade etti.

Karne alan ögrenciler ise tatile çikmanin sevincini, arkadaslarindan ayri kalacak olmanin ise hüznünü bir arada yasadi.
Kaynak: İHA