Evde Egitim Alan Hicran'in Karnesi Vali Masatli'dan

Amasya’da hastaligi nedeniyle egitimine evinde devam eden 8. sinif ögrencisi Hicran Erdogdu, basarili notlarla dolu karnesi ve takdir belgesini Amasya Valisi Mustafa Masatli’nin elinden aldi.

Evde Egitim Alan Hicran'in Karnesi Vali Masatli'dan
Esi Esra Masatli’nin da katildigi ziyarette tedavisine ragmen evine gelen 6 ögretmeninden aldigi egitimi aksatmadan sürdüren 14 yasindaki Hicran’i kutlayan Vali Masatli, sohbet edip dersleri, sinav sonuçlari ve evde egitim hizmetine yönelik bilgiler aldi.

Türkiye’nin son 20 yilda geçirdigi büyük degisim ve dönüsümün önemli bir ayagini da engellere yönelik yapilan düzenlemelerin olusturdugunu belirten Masatli, “Bizler 90’li yillardan itibaren ülkemizin çesitli notlarinda idarecilik yapmaktayiz. O günlerden bu günlere ülkemiz diger tüm alanlarda oldugu gibi, sosyal hizmetler alaninda da Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde tam manasiyla çag atlamistir” dedi.

Bu süreçte yapilan yasal düzenlemeler ve gerçeklestirilen proje ile çalismalarla engelli vatandaslarin yasamlarini kolaylastiracak sayisiz hizmetin devreye girdigine deginen Mustafa Masatli, “Evde engelli ve hasta bakim ayligi, engelli maaslarinda yasanan büyük artis, engellilerin kamuda ve özel sektörde yogun sekilde istihdami, engellilerimize yönelik kurulan bakim ve rehabilitasyon merkezleri bu çalismalardan sadece birkaçidir. Bu alanda gerçeklestirilen en önemli çalismalardan biri ise engellilerimizin ne sartlarda olurlarsa olsunlar, egitimlerini sürdürebilmeleri için yapilan düzenlemelerdir. Örgün egitime devam edemeyecek seviyede engeli bulunan ya da geçici olarak çesitli rahatsizliklar geçiren yavrularimiz Milli Egitim Müdürlügünce görevlendirilen ögretmenlerimizle egitim yasamlarina ara vermeden devam etmekte ve bu sayede gelecege güvenle hazirlanmaktadirlar” diye konustu.

Sevginin ve egitimin her engeli asacaginin bilincinde olduklarini vurgulayip il genelinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde egitim alan toplam 34 ögrenciye ayrica basarilar dileyen Masatli, bu hizmeti veren fedakâr ögretmenlere de ayrica tesekkür etti. Ziyarette Il Mili Egitim Müdürü Mehmet Türkmen de yer aldi. Gülümser ve Mehmet Erdogdu çifti de kizlarina olan yakin ilgileri dolayisiyla Vali Masatli ile esine sükranlarini sundu.
Kaynak: İHA