Dogan Açiklamasi 'Kursiyerlerimiz Hatay'in Zengin Mutfak Lezzetlerini Dünyaya Tanitacak'

Hatay Valisi Rahmi Dogan, kursiyerlerimiz, Hatay Valiligi Mutfak Sanatlari Merkezinde egitim verilen kursiyerlerin, kentin zengin mutfak lezzetlerinin dünyaya sunulmasinda ve tanitilmasinda önemli rol oynayacaklarini söyledi.

Dogan Açiklamasi 'Kursiyerlerimiz Hatay'in Zengin Mutfak Lezzetlerini Dünyaya Tanitacak'
Vali Dogan esi Gülden Gülüzar Dogan ile birlikte valilik bünyesindeki Antakya Konaginda bulunan ve Nedime Keser Halk Egitim Merkezi ile IMEP isbirliginde gastronomi alaninda kurslarin verildigi Hatay Valiligi Mutfak Sanatlari Merkezini ziyaret etti. Vali Dogan, “Tarihin en eski yerlesim yerlerinden biri olan kadim sehir Hatay’da, tarih boyunca birçok medeniyetin yasamasi ve tarihin en önemli ticaret yollarindan biri olan Ipek Yolu’nun kesisme noktasi olmasi hasebiyle mutfak kültürü zaman içinde oldukça zengin bir hal almistir. Hatay mutfagi 600’ün üzerinde yemek ve tatli çesidi ile, 2017 yilinda UNESCO tarafindan Gastronomi Sehirler Agina dahil edilen dünya gastronomisinde 27 sehrinden biridir. Burada egitim görerek kurslarini tamamlayan kursiyerlerimiz, zengin mutfak lezzetlerimizin dünyaya sunulmasinda ve tanitilmasinda önemli rol oynayacaklardir. Tüm kursiyerlerimize çalismalarinda basarilar diliyorum ” dedi.

Vali Dogan’a, Vali Yardimcisi Yusuf Izci, Il Milli Egitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve ilgili temsilciler eslik etti.

Hatay Valiligi Mutfak Sanatlari Merkezinde; 4 Nisan 2022 tarihinden bu yana düzenlenen 5 farkli kursta 62 kursiyer egitimini tamamlamis 16 kursiyere istihdam saglanmis, 6 kursiyere ustalik belgesi verilmisti.
Kaynak: İHA