Çorum'da Nostaljik Görünümlü Simit Arabalari Hizmete Girdi

Çorum’da seyyar simit arabalari Çorum Belediyesi’nin hayata geçirdigi proje ile daha hijyenik ve estetige uygun hale getirildi.

Çorum'da Nostaljik Görünümlü Simit Arabalari Hizmete Girdi
Çorum’un farkli yerlerinde faaliyet gösteren seyyar simit arabalari Çorum Belediyesi Zabita Müdürlügü’nün yürüttügü yenileme projesi çerçevesinde degistirildi. Kullanim ömrünü tamamlayan, paslanmis ve eski simit arabalarinin yerini, hijyenik ve daha estetik simit arabalari aldi. Bu proje ile ayni zamanda simit arabalari hem kentin tarihi dokusuna uygun bir görünüm kazandi.

Çorum Belediye Baskan Yardimcisi Ismail Yagbat, seyyar simit araçlarinin yenilenerek daha hijyenik hale getirildigini söyledi.

Yagbat, “Belediye baskanimizin vizyonu dogrultusunda her geçen gün yenilenen ve degisen sehrimize Zabita Müdürlügü olarak bizde bir katkida bulunalim istedik. Vatandaslarimiz hem daha hijyenik sartlarda muhafaza edilmis simitleri tüketsinler, hem de Çorum simidinin güzel kokusuyla birlikte tarihin nostaljik kokusuna da teneffüs etsinler istedik. Güzel bir çalisma oldu. Vatandaslardan da olumlu tepiler aldik” dedi.

Baskan Yardimcisi Yagbat, simit arabalari projesinden sonra kestane, sebze-meyve gibi diger seyyar araçlarina da düzenleme getireceklerini sözlerine ekledi. Yeni simit arabalariyla satis yapan simitçiler, yeni arabalarin daha hijyenik ve güzel oldugunu belirterek “Müsterilerimiz de çok begendi. Çorum Belediyesi’ne tesekkür ediyoruz” dediler.
Kaynak: İHA