Baskan Topaloglu Açiklamasi 'Kemer'de Çok Sayida Projeye Imza Attik '

Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu, ilçede çok sayida projeye imza attiklarini ve imza atmaya devam ettiklerini belirterek, “Birileri gibi sagda solda konusarak vakit geçirecek zamanimiz yok. Biz Kemer için çalisiyoruz” dedi.

Baskan Topaloglu Açiklamasi 'Kemer'de Çok Sayida Projeye Imza Attik '


"Göynük pazar yerinin ihalesi yapilacak"

Kemer’e ilk modern kapali pazar yeri olan Kuzdere kapali pazar alanini kazandirdiklarini hatirlatan Baskan Topaloglu, su anda yapimi tamamlanmak üzere olan Çamyuva kapali pazar yeri ile ilgili açiklamalarda bulundu. Topaloglu, Çamyuva’da yapimi devam eden pazar yerinin bitmek üzere olduguna deginerek, “Burasi su anda eli kulaginda ve bir hafta on güne kadar teslim edilecek. Orada dükkanlarimiz da var. 7/24 açik olsun diye manav, sarküteri ve balikçilarda tezgah açabilecek. Yöre halkimiz da bundan faydalanacak. Göynük’ün pazar yeri de su anda ihale servisine gönderildi. Ihale hazirliklari yapiyorlar. En kisa zamanda da Göynük’ün pazar yeri ihaleye çikacak” dedi.



Kindilçesme’ye mangal alani

Kindilçesme Günübirlik Kamp Alani’nda belediyeye ait olan yerde çalisma yaptiklarina deginen Baskan Topaloglu, konusmasina su sekilde devam etti: “Burada belediyeye ait bir eglence yeri vardi. Çalistiran arkadasa rica ettik ve birakti. 3 yildir halkimiz orayi piknik yeri olarak kullaniyor. Bu noktaya ekstra olarak mangal yeri ve piknik masalari yapiyoruz. Bir buçuk aya kadar o alana 30’a yakin mangalin yer aldigi bir alan yapilacak. Sömine gibi olacak ve herkes gelip burayi ücretsiz kullanabilecek. Kemer’deki vatandasimiz hafta sonu burada bulusacak.”

Topaloglu, Mustafa Ertugrul Aker Parki’nda yenileme çalismalari yaptiklarina da isaret ederek, “Yerli ve yabanci misafirlerimizin ugrak yeri olan Deniz Kafe’miz var. Mutfak kisminda arkadaslarimiz büyütme çalismalarini yaparak genisletiyorlar. Sezon baslamadan önce Deniz Kafe daha fazla kisiye hizmet verecek. Verilen hizmetten ve fiyatlardan vatandaslarimiz memnun. Aileler bize burayi Kemer’e kazandirdigimiz için tesekkür ediyor. Bunlar güzel seyler.” diye konustu.



65 bin metrekarelik tas döseme ihalesi tamamlandi

Kuzdere Mahallesi’nde altyapiya büyük yatirim yapan Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’e tesekkür ettigini ifade eden Baskan Topaloglu, “ASAT olarak Kuzdere’mize 50 milyon liralik altyapi çalismasina basladilar. Su anda müteahhit kanalizasyon ve içme sularini yapiyor. Biz de bir an önce vatandasimiz bu alani kullanabilsin diye 65 bin metrekare tas döseme ihalesine çiktik. Bu ihaleye 13 firma girdi ve biri aldi. Sözlesmesi de yapildi. Tasi, kumu ve malzemeyi biz verecegiz. Kuzdere halkimiza hayirli olsun.” ifadelerine yer verdi.

Tekirova’nin tapulari dagitilacak

Yillardan bu yana tapu sorunu olan Tekirova’nin tapularinin tamamlandigini aktaran Topaloglu, “Cumayeri mevkisi disinda Tekirova’nin tapularini Subat ayi içerisinde verecegiz. Su anda sadece tapularin yazilmasini bekliyoruz. Yazildiktan sonra tapulari Tekirova halkimiza teslim edecegiz.” dedi.



"Kemer’i tanitmak için kollarimizi sivadik"

Kemer’in geçim kaynaginin turizm olduguna vurgu yapan Topaloglu, açiklamalarina su sekilde devam etti: “Ilk iki yildir pandemi nedeniyle turizm çalismalarinda bir atak olmadi ama bu sene Londra Fuari ile bu ise basladik. Kemer’i tanitmak için kollarimizi sivadik. Hatta Londra Fuari’nda Ingiltere’nin en büyük turizm acentesi olan Jet2’den bir randevu istedik. Görüsmemiz saglandi. 40 bin avroluk bir tanitim bütçesi olusturuluyor. Jet2 seyahat acentesi gittigi her yerde Kemer’in tanitimini yapacak. 8 Subat tarihinde Istanbul’daki EMITT Fuari’nda onlarla tekrar bir görüsme yapacagiz ve sözlesme imzalayacagiz. Bu sayede Kemer Ingiliz misafirlere tanitilmis olacak. Daha sonra Hollanda’da Utrecht Fuari’na gittik. Hollanda’da da Türkiye’ye ve Antalya’ya ilgi çok fazlaydi. Fuar alaninda seyahat acenteleriyle görüstük. Kemer Kaymakamimiz Sayin Hüseyin Çam da bizimle beraberdi. Hollanda ve Belçika’dan Kemer’e erken rezervasyonlarda çok fazla ilgi var. Bu bizi mutlu ediyor. Önümüzdeki günlerde Estonya Fuari var. Arkasindan dünyanin en büyük turizm fuarlarindan olan Berlin Fuari var. Daha sonra Romanya’daki fuara katiliyoruz. Bu fuarlarda Kemer’imizi en iyi sekilde tanitmak için çalisiyoruz. Bu yil aldigimiz bilgilere göre turizm çok iyi olacak. Geçen sene bu yaralarimizi bir nebzede olsa sardik. Kemer’de kis aylarinda açik kalan otel sayisinda artis olacak. Barut Otel’in sahibi Sayin Haydar Barut da kisin Kemer ilçe merkezinde bulunan otellerini açacaklarini söyledi.

Bu Kemerimiz için çok önemli bir konu.”

Denizcilik fakültesi ve ögrenci yurdu

Kuzdere Mahallesi’nde Denizcilik Fakültesi ve 300 kapasiteli ögrenci yurdu yapilacagini da hatirlatan Baskan Topaloglu, “Kuzdere Mahallesi’nde 12 dönümlük yere Denizcilik Fakültesi ve 300 ögrenci kapasiteli yurt yapiyoruz. Bu konuyla ilgili Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan ile görüsmemizde rektör hanim yurt sarti sunmustu. Biz de hayirsever bir is insaniyla görüstük ve 300 kapasiteli yurt için anlastik. Önümüzdeki günlerde insaata baslayacaklar. Fakülte için de Istanbul’da bir hayirsever ile görüstük. Kemerimize hayirli olsun.” diye konustu.



Egitime yaptigi katkilarla adindan sikça söz ettiren Kemer Belediye Baskani Necati Topaloglu, egitim alaninda yaptiklari hizmetlerle ilgili de sunlari söyledi: “Kemer’de ana sinifindan 8’nci sinifa kadar egitim alan tüm ögrencilerimize ücretsiz kirtasiye malzemesi veriyoruz. 2023-2024 egitim ve ögretim yilinin kirtasiye malzemelerini de aldik ve hazir sekilde depoda bekliyor. Velilerimiz bu konuda endise etmesin. Ahmet Erkal Destek Egitim Kursu’nda 300 ögrencimiz ücretsiz sekilde egitim aliyor. Hiçbir eksikleri yok. Bölgemizdeki turizmcilerin destegiyle 925 ögrenciye ayda 700 lira burs destegi veriyoruz. Bu seneye bin lira olacak”.

"Ögrenciler için 15 milyon 96 bin lira ödenek"

Kemer’de egitim alan lise ögrencilerinin de ücretsiz tasinmasini sagladiklarina dikkat çeken Topaloglu, “Lise ögrencilerimizi ücretsiz olarak tasinmasini sagliyoruz. Biz yasaya göre araç kiralama yapiyoruz. Ögrenci sayisina göre yapmiyoruz. Araç kiraliyoruz. Ilk önce bin 690 ögrenci için ihaleye çiktik. Bu ögrencileri 92 araç tasiyacakti. Sonradan ögrenci sayisi bin 375 oldu ve araç sayisi 52’ye düstü. Biz 21 tane firmayi ihaleye davet ettik. Ihalelerimize sartlari tutan herkes girebilir. Bunlara verdigimiz parayi merak ediyorlar. 19 Eylül 11 Kasim tarihleri arasinda 2 milyon 665 bin lira, 21 Kasim 30 Aralik arasinda 2 milyon 528 bin lira, 2 Ocak 31 Mart arasinda da 4 milyon 902 bin lira. Sonuçta bir yil boyunca çocuklarimiz için ödedigimiz para 15 milyon 96 bin lira. Bunlar resmi kayitlarimizda var. Her sey resmidir ” ifadelerini kullandi.

Baskan Topaloglu, açiklamalarinin ardindan basin mensuplarinin ve sosyal medyadan yazan vatandaslarin sorularini cevapladi.
Kaynak: İHA