Bagimlilikla Mücadele Toplantisi Yapildi

Uyusturucu ve madde bagimliligi ile mücadelenin etkin bir sekilde yapilmasi ve kurumlar arasi is birligi ve koordinasyonun saglikli bir sekilde saglanmasi amaciyla Bagimlikla Mücadele Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi gerçeklestirildi.

Bagimlilikla Mücadele Toplantisi Yapildi
Valilik toplanti salonunda Vali Mahmut Çuhadar baskanliginda düzenlenen toplantiya Vali Yardimcilari Ihsan Maskar, Mehmet Yasin Erkan, kamu kurum ve kuruluslarinin yetkilileri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve kurul üyeleri katildi.

Il Saglik Müdürlügünün sekretaryasini yaptigi toplantida, toplumumuzu ve özellikle gençleri derinden etkileyen uyusturucu ve uyusturucu madde bagimliligi mücadele konusunda 2022 yilinda yürütülen faaliyetler degerlendirilerek, bundan sonraki dönemde koruyucu ve önleyici tedbirler ile 2023 yilinda yapilmasi gereken çalismalar hakkinda sunum esliginde bilgiler verildi.

Bagimlilikla mücadelede aile, toplum ve çevrenin desteginin çok önemli oldugunu vurgulayan Vali Mahmut Çuhadar, “Bagimlilikla mücadelede özellikle gençlerimizin zararli ve kötü aliskanliklardan uzak tutulmasi için yerelde sivil toplum kuruluslari, vatandasimiz ve tüm kamu kurumlarimizla birlikte, topyekun seferberlik anlayisiyla mücadelemizi sürdürüyoruz. Özellikle valiligimiz himayesinde hayata geçirdigimiz BEYEN projesi çerçevesinde birçok gencimizi sosyal ve kültürel faaliyetlerle bu illetten uzak tuttuk. Çocuklarimizin ve gençlerimizin zararli aliskanliklardan, bagimlilik yapici maddelerden korunmasi amaciyla uyusturucu kullanimini tamamiyla bitirene kadar mücadelemizi büyük bir azim ve kararlilikla sürdürecegiz” diye konustu.

Toplanti, Bagimlilikla Mücadele Il Koordinasyon Kurulu üyelerinin görüs ve önerilerinin alinmasi ile sona erdi.
Kaynak: İHA