Antalya'da 'Sezer Nine' Alarmi

Antalya’da bir apartmanin 10’uncu katindaki dairede yalniz yasayan 82 yasindaki Sezer nine, eline ne geçirdiyse evinin penceresinden sokaga firlatti. Polis, itfaiye, saglik ekipleri ve mahalle sakinlerinin alarma geçtigi olayda, kaldirimdan geçenler ile park halindeki araçlari korunmak için seferber olundu. Yüzlerce kisinin film gibi izledigi olayda Sezer Nine, 2 saatlik ugrasma sonunda yakinlari tarafindan ikna edildi.

Antalya'da 'Sezer Nine' Alarmi
Ekipleri ve mahalle sakinlerini alarma geçiren olay, dün saat 15.00 siralarinda Muratpasa ilçesine bagli Meltem Mahallesi, Meltem Bulvari üzerinde yasandi. 15 katli apartmanin 10’uncu katindaki dairede yalniz yasayan Sezer S.’nin (82) pencereden esyalar firlattigini görenler durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve saglik ekipleri sevk edildi. Çogunlugu cam esyalari disari firlatan yasli kadini, apartman sakinleri ile çevredekiler ikna etmeye çalissa da basarili olamadi. Polis ekiplerine de kapiyi açmayan Sezer nineyi ikna etmek için olay yerine yakinlari çagrildi.

2 saatte ikna edildi

Bu sirada ekipler ile mahalle sakinleri, kaldirimdan geçenler ile park halindeki araçlarin zarar görmemesi için seferber olurken, yaya, araç ve tramvay trafiginde tek yönlü aksama yasandi. Bir süre sonra adrese gelen yakinlari, yasli kadini ikna etmek için kapisina giderek dil döktü. Etraftakilerin film gibi izledigi olayda yasli kadin, yaklasik 2 saatlik ugrasma sonucu yakinlarinca ikna edildi.

“Evde birilerinin dolastigindan korkmus, yardim istemek için yapiyormus”

Apartmanin zemin katinda marketçilik yapan Tamer Karagöz, “Daha önce birkaç parça atmisti, uyardik. Suan ne buluyorsa atiyor. Evde birilerinin dolastigindan korkmus, yardim istemek için yapiyormus. Allah’tan kimseye bir sey olmadi” dedi.

Saglik ekipleri tarafindan ambulansa alinan Sezer nine ise, kontrol amaçli Antalya Egitim ve Arastirma Hastanesine götürülürken, firlattigi esyalar komsulari tarafindan toplandi.
Kaynak: İHA