Yeni Yilda Mideyi Rahatlatacak Tüyolar

Yilbasi günlük yeme rutinini bozanlara beslenme tavsiyelerinde bulunan Diyetisyen Tugçe Yilmaz, “Kahvaltiyi olabildigince geç yapin, burada ilk ögünün süresini uzatmak gün için daha az kalori alimi saglayacaktir. Öglen ve aksam sebze yemegi yaninda yogurt ile hafif bir ögün yapin, önceki gün yediginiz agir yemeklerden sonra öglen, aksam sebze yemek hem mideyi rahatlatacak hem de ödem atimina yardimci olacaktir” dedi.

Yeni Yilda Mideyi Rahatlatacak Tüyolar
VM Medical Park Samsun Hastanesi Beslenme ve Diyet Kliniginden Dyt. Tugçe Yilmaz, yilbasindan sonra beslenme tüyolari hakkinda uyarilarda bulundu.

5 beslenme tavsiyesi

Yilbasi gecesi özgürce yemek yiyenlere tartida hüsran yasamamak için 5 adimda saglikli beslenme yollarini anlatan Dyt. Tugçe Yilmaz, su bilgileri paylasti:

“Kahvaltiyi olabildigince geç yapin, burada ilk ögünün süresini uzatmak, gün için daha az kalori alimi saglayacaktir. Öglen ve aksam sebze yemegi yaninda yogurt ile hafif bir ögün yapin, önceki gün yediginiz agir yemeklerden sonra öglen, aksam sebze yemek hem mideyi rahatlatacak hem de ödem atimina yardimci olacaktir. Ekmek, pilav, makarna ve hamur islerinden uzak durun, bu durumu iki gün boyunca devam ettirmeniz önceki günü telafi etmeniz açisindan daha etkili olacaktir. En az 40 dakika tempolu yürüyün, yilbasi gecesi alinan fazla kalorilerin hizlica yakilmasina yardimci olacaktir. Ara ögünler yesil çay veya kiraz sapi gibi bitki çaylari tüketin.”
Kaynak: İHA