Sicaksu'da Dönüsüm Basliyor

Bursa Büyüksehir Belediyesinin kentin göbeginde atil alan olarak kalan Sicaksu bölgesini nitelikli bölgeye dönüstürme çabalarinda sona gelindi.

Sicaksu'da Dönüsüm Basliyor
Bursa’da 40 yil öncesine kadar kentin disinda olan Tabakhaneler bölgesinin zamanla kentin merkezinde ve en degerli bölgelerinden biri olarak kalmasi, beraberinde saglikli kentlesmenin önünde engel teskil etti. Özellikle 2000’li yillarin baslamasi ile kentin disina alinmasi gündeme gelen Tabakhaneler ‘2010 yilindan itibaren’ Badirga’daki sanayi bölgesine tasinirken, son 12 yildir bölgede kentsel dönüsümün gerçeklesmesi için önemli mesai harcandi. Büyüksehir Belediyesi, son iki dönemdir yapilan görüsmelerde bazi maliklerle proje ortakligi yönünde anlasirken, uzlasma saglanmayan mülkiyetlerin kamulastirilmasiyla kentsel dönüsüm projesinde önemli mesafe alindi. Büyüksehir Belediyesi, dönüsümün önündeki tüm engelleri kaldirirken, uygulanacak projede insaatin yapimini Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi üstlenmisti.

TOKI tarafindan geçtigimiz yil gerçeklestirilen Kentsel Dönüsüm Projesi’nde 690 konut ve 92 dükkan insaati ile altyapi ve çevre düzenleme isi ihalesini kazanan firmanin ‘ekonomik gerekçelerle’ çekilmesi nedeniyle insaata baslanamamisti. TOKI tarafindan iki ay önce tekrarlanan ihaleyi kazanan Yusuf Altin Yapi A.S. ile geçtigimiz ay sözlesme imzalandi. Yer tesliminin 8 Aralik’ta yapilmasinin ardindan, firma insaat çalismalarina basladi.

Projenin 650 günde tamamlanmasi hedefleniyor.

Modern ve güvenli konutlar

Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, birinci derece deprem kusaginda yer alan Bursa’nin ciddi bir riskli yapi stoku bulundugunu, bunun için modern ve güvenli konutlarla dönüsüm projelerine hiz verdiklerini söyledi.

Ayrica Istanbul Caddesi ile Yigitler - 75. Yil ve Esenevler Kentsel Dönüsüm projelerinde insaatlarin hizla ilerledigini ifade eden Baskan Aktas, "Sicaksu Kentsel Dönüsüm Proje alani, Bursa’nin yillardir konustugu ancak somut adim atilamayan bölgeydi. Hem bizden önceki dönemlerde hem de bizim dönemimizde kentsel dönüsümün önünü açmak için hak sahipleri ile uzlasma anlaminda önemli çalismalar gerçeklestirildi.

Bölgede yer alan hak sahipleriyle yüzde 100 oraninda uzlasma saglanarak, mülkiyet sorunlarini çözmüs olduk. Sicaksu bölgesindeki insaat çalismalari için ‘TOKI’nin devreye girmesiyle’ süreç hizlandi. Geçen yil insaatlarin baslamasini bekliyorduk ancak ihaleyi alan firma ekonomik gerekçelerle çekildi. TOKI’nin yaptigi ikinci ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapildi ve gecikmeli de olsa çalismalar baslamis oldu. Bu dönüsüm projeleriyle bir taraftan depreme karsi dayaniksiz yapi stoku yenileniyor, diger taraftan kentimiz nitelikli, modern ve güvenli konutlarla donatiliyor. Ayni zamanda hak sahibi vatandaslarimizin ‘proje içerisinde yer alan’ konutlarini kisa sürede teslim etmek istiyoruz. Sicaksu projesi tamamlandiginda, görsel anlamda Bursa’ya ne kadar deger katacagini hep birlikte görecegiz. Projemiz simdiden hayirli olsun" dedi.

Kaynak: İHA