Mergen Çayi Taskinlardan Korunacak

Aydin’in Nazilli ilçesinde bulunan Mergen Çayi’nda devam eden islah çalismalari ile taskinlar önlenerek, tarim arazileri korunacak.

Mergen Çayi Taskinlardan Korunacak
Tarim ve Orman Bakanligi Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü, tarimda modern sulamayi yayginlastirmak, toplulastirma çalismalariyla tarim arazilerinden en yüksek faydayi saglamak, musluklara saglikli ve içilebilir su ulastirmak ve yerlesim yerleri ile tarim arazilerini taskin risklerine karsi korumak için tüm gücüyle çalisirken, sürdürülebilir su yönetimi anlayisiyla da suyun her damlasina sahip çikiyor.

Aydin ili ve ilçelerinde son dönemde yapilan taskin koruma tesisleri ile vatandaslarimizin can ve mal güvenligi saglaniyor.

Mergen Çayi Islah çalismalari ile ilgili açiklama yapan DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Aydin’in Nazilli ilçesinde bulunan Mergen Çayini daha güvenli hale getirmek için ekiplerimiz araliksiz çalisiyor. Nazilli için büyük öneme sahip olan Mergen Çayi’nda taskinlarin önlenmesi ve tarim arazilerinin korunmasi amaciyla 1500 metre dere yatagi düzenlemesi ile tas tahkimat çalismasi yapilmaktadir. Islah projesinin tamamlanmasiyla birlikte yerlesim yerleri ve tarim arazileri taskinlardan korunarak vatandaslarin can ve mal güvenligini saglamis olacagiz” dedi.

Kaynak: İHA