Kadin Girisimcilik Hikayeleri Paneli Gerçeklestirildi

Trakya Üniversiteler Birligi (TÜB) 10. yil etkinlikleri çerçevesinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasi (ÇTSO) Kadin Girisimciler Icra Kurulu ve Kadin Girisimciler Toplulugu is birliginde düzenlenen “Kadin Girisimcilik Hikayeleri” paneli, ÇOMÜ ev sahipliginde Troya Kültür Merkezinde gerçeklestirildi.

Kadin Girisimcilik Hikayeleri Paneli Gerçeklestirildi
Panele Çanakkale Valisi Ilhami Aktas’in esi Songül Aktas, ÇOMÜ Kadin ve Aile Çalismalari Uygulama ve Arastirma Merkezi (KAM) Müdür Vekili Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgin, ÇTSO Kadin Girisimciler Icra Kurulu Baskani Birce Bilici Simsek, Ekobigsol Organik Solucan Gübresi Üreticisi Emel Torun, Cheesy Dream Pasta’nin sahibi Nurten Acar, akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan etkinlik TÜB tanitim filminin gösteriminin ardindan açilis konusmalari ile devam etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Il Kadin Girisimciler Kurullari hakkinda bilgi vererek konusmasina baslayan ÇTSO Kadin Girisimciler Icra Kurulu Baskani Birce Bilici Simsek, sözlerine söyle devam etti: “Ekonomiye katki sunan kadinlarin orani %22’dir. Kadin girisimcilerimiz genellikle yeme-içme sektörü, hazir giyim, gida, turizm, sigortacilik, saglik ve temizlik sektöründe faaliyet göstermektedir. Çanakkale’deki sektörlerin gelismesiyle kadinlarimizin istihdam orani artacak, bu artisla beraber isveren ve çalisan kadinin sektörde temsil orani artacaktir. Kadinin toplumdaki rollerinin kaliplasmis olmasi, egitimlerin yetersizligi, kadinin is kurma asamasinda aile ve toplum tarafindan destek görmemesi gibi sebepler, girisimcilik kültürünün kadinlar arasinda yayilmasina engel olmaktadir. Basarinin, çalismanin hiçbir zaman cinsiyeti olmamalidir. Bu anlamda TOBB Çanakkale Kadin Girisimciler Kurulu olarak; kadinin ekonomik, sosyal, politik ve kültürel anlamda yok sayilmadigi bir toplum içinde yasayabilmesi için üzerimize düsen sorumluluklari yerine getirmekle mükellefiz.”

ÇOMÜ KAM Müdür Vekili Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgin ise KAM’in çalismalarindan bahsederek, “Kadinlar bir toplumun içerindeyse o toplum üretkendir. Cesareti, hayalleri, umudu ve gayretiyle tüm kadinlar toplumun sarsilmaz diregidir. Bu baglamda kadini ve çalisan kadinin varligini yok sayan toplumlar ise üretkenlik noktasinda zayiflayacak ve eksik kalacaktir. Dünya nüfusunun yarisini olusturan kadinlarin ekonomik faaliyetlere katiliminin artmasi ülke ekonomisinin kalkinmasini etkilemektedir. Bugün kadinlar toplumsal esitlik baglaminda mücadelesine devam ediyorken zekâsini ve yetenegini, cesareti ve ümidiyle birlestirmektedir. Gerçeklestirdikleri girisimler kadinlara isik olmaktadir” dedi.

Ilgin, anlatilacak girisimci kadin hikayelerinin dogacak yeni hikayelere ilham olmasini temenni etti.

Açilis konusmalari ardindan Ekobigsol Organik Solucan Gübresi Üreticisi Emel Torun ve Cheesy Dream Pasta’nin sahibi Nurten Acar girisimcilik hikayelerini anlatti.

Panelin ardindan belge takdimi yapildi ve günün anisina toplu fotograf çekildi.
Kaynak: İHA