Gürpinar'da Ilk Dogalgaz Atesi Yakildi

Van’in Gürpinar ilçesinde altyapi çalismalari tamamlanan dogalgazin ilk mesalesi yakildi.

Gürpinar'da Ilk Dogalgaz Atesi Yakildi
Ilçede yillardir hasretle beklenen çalisma, Gürpinar Belediye Baskani Hayrullah Tanis’in göreve gelmesiyle basladi.

Yogun çalismalarin ardindan altyapisi tamamlanan dogalgaz ilçeye verildi.

Dogalgaz verilmesi için düzenlenen mesale yakma programinda konusan AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Gürpinar’in hak ettigi yatirima kavustugunu söyledi.

AK Parti’nin verdigi her sözü yerine getirdigini ifade eden Arvas, “Milletimiz bu hizmete layiktir. Eskiden vatandaslar belediye kapisini korka korka çalarlardi, acaba bana bir sey yaparlar mi diye. Simdi bakiyorsunuz her yere hizmet götüren bir belediye var. Belediye Baskani Hayrullah Tanis’in bu konudaki çabalari takdire sayandir. AK Parti döneminde millete hizmet eden bir anlayis geldi. Bu bir seçim yatirimi degil bir yaris yatirimidir, eser yatirimidir. Emegi geçen herkese tesekkür ederim” dedi.

Gürpinar Kaymakami Fatih Kayabasi ise Gürpinar için tarihi bir güne sahitlik ettiklerini söyledi.

Vatandaslarin yillardir bekledigi dogalgaza sonunda kavustugunu belirten Kayabasi, “Dogalgaz hizmeti vatandaslarimizin uzun zamandir bekledigi bir konuydu. Haziran ayinda Cumhurbaskanimizin ilimizi tesriflerinde müjdesini verdigi bir hizmeti hayata geçirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Özellikle belediye baskanimizin emegi var, hassaten ona ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Gürpinar Belediye Baskani Hayrullah Tanis da, dogalgazin birkaç yil önceye kadar bile Gürpinar için hayal oldugunu söyledi.

Bugün bu hayali gerçege dönüstürdüklerini belirten Tanis, “Biz 2019 yilinda bu göreve talip olurken Gürpinar meydaninda dogalgaz sözünü milletimize vermistik. O gün bize ‘50 yil sonra bile Gürpinar’a dogalgaz gelmez’ diyorlardi. Allah’a sükürler olsun. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in kadrolari bugüne kadar verdigi sözleri yerine getirmekle biliniyor ve yirmi yillik hükümetlerimiz döneminde hamdolsun verdigimiz tüm sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Ilçemizde özellikle parke tasindan istihdama, prestij caddelerden is sahalarina ve dogalgaz yatirimina kadar verdigimiz bütün sözleri yerine getiriyoruz. Insallah mart ayinda konut projemizin temellerini de atmis olacagiz. Bu gururu hep birlikte yasiyoruz. Bu gurur Gürpinar’indir. Emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Programa AK Parti Gürpinar Ilçe Baskani Taha Güngör, Aksa Dogalgaz Van Sirket Müdürü Musayip Akyüz, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarlari ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA