Göle Eksi 21,6 Derece Ile Buz Tuttu

Dogu Anadolu’da soguk hava etkili olmaya basladi. Gece en düsük hava sicakligi sifirin altinda 21,6 derece ile Ardahan Göle’de ölçüldü.

Göle Eksi 21,6 Derece Ile Buz Tuttu
Ardahan’da etkili olan soguk nedeniyle çesmeler buz tuttu, agaçlar kiragi ile kaplandi. Ardahan’da kar yagisinin ardindan etkili olan dondurucu soguk hayati durma noktasina getirdi. Kar yagisinin durdugu bölgede gece sifirin altinda 21,6 derece ile Ardahan’in Göle ilçesi en soguk bölge oldu. Termometreler Ardahan’da eksi 18,1, Çildir’da 16,9, Posof’ta 10, Damal’da 12,1 ve Hanak’ta eksi 14,9 dereceyi gösterdi.

Dondurucu soguklar nedeniyle hayatin durma noktasina geldigini söyleyen Ersin Uymaz, ’’Su anda sicaklik eksi 15 derece. Esnaf olarak halimiz duman. Yani ne yakita yetistirebiliyoruz, ne mazota ve giderlerimiz giderek artiyor. Su agaçlar sanki buzdan dal vermis. Gel de bu sehirde yasa. Devlet büyüklerimiz bize sahip çikmiyor. Örnegin dogalgaz, elektrik gibi giderlerden belli oranda indirim yapilabilir. Fakir bir aile günlük bir torba kömür yaksa 170 TL ve isinmak için yaklasik bir buçuk gün çalismak zorunda. Diger giderlerde cabasi. Kis sartlari zor olan bu ile bir pozitif ayrimcilik tanimasi lazim’’ dedi.

Sibirya soguklarinin bundan sonra devam edecegini belirten uzmanlar, bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayi ile birlikte pus hadisesi beklendigini açikladi.

Uzmanlar, meydana gelebilecek olumsuzluklara karsi yetkililerin, vatandaslarin ve özellikle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmalari gerektigini vurguladi.
Kaynak: İHA