Büyüksehirde Hedef Güvenli Ulasim

Sakarya Büyüksehir Belediyesi ulasimda kaliteyi artirmak amaciyla otobüs soförlerine yönelik düzenledigi egitimleri tüm hiziyla sürdürüyor. Alaninda uzman egitmenler tarafindan verilen egitimlerde, Ileri ve Güvenli Sürüs Teknikleri Egitimi verildi.

Büyüksehirde Hedef Güvenli Ulasim
Sakarya Büyüksehir Belediyesi tarafindan ulasimda kalite ve konforu artirmak amaciyla düzenlenen egitimler devam ediyor. Alaninda uzman egitmenler tarafindan verilen, Ileri ve Güvenli Sürüs Egitimleri teorik ve uygulamali olmak üzere her iki alaninda da tamamlandi. Belli gruplar halinde 4 saat boyunca süren teorik egitimlerde, defansif sürüs, kontrol disi faktörler, savunma, riski fark etme, hava ve yol sartlari konusunda egitimler verildi.

SGM Konferans Salonu’nda düzenlenen egitimlerde, uzmanlar ayrica Alkol ve uyusturucu ile zamaninda ve dogru hareket davranislari, uykusuzluk, yorgunluk, emniyet kemeri, lastikler, takip mesafesi ve kontrol kaybi noktasinda bilgiler verildi.

Egitimlerin bir diger bölümü olan uygulamali egitimlerde, slalom ve ters slalom parkurunda, direksiyon manevra hâkimiyeti ve ayna kullanim becerilerine yönelik egitimler verildi.

Park parkurunda ise araci tek hamlede park etme ve yakit tasarrufu noktasinda da bilgiler verildi.

Itfaiye baskanligi tarafindan temin edilen köpük ve dubalar esliginde verilen egitimlerde, ayrica 7 personele, Ileri ve Güvenli Sürüs Teknikleri egitimi verebilecek noktada bilgiler verildi.

Egitim sonunda Soför Degerlendirme formlari ile soförlerin durum degerlendirmeleri gerçeklestirildi.

Sakarya Büyüksehir Belediyesi Ulasim Dairesi Baskanligi tarafindan yapilan açiklamada, egitimlerin devam edecegi vurgulanarak, “Büyüksehir Belediyemiz bünyesinde görev yapan otobüs soförlerimize verilen egitimler araliksiz bir sekilde devam etmektedir. Sehrimizde vatandaslarimizin seyahat konusunda ihtiyaçlarina cevap verebilecek tüm imkanlari hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi, vermis oldugu Ileri ve Güvenli Sürüs Teknikleri egitimleri ile vatandaslarimizin can ve mal güvenligini azami noktaya yükseltmeyi hedeflemektedir” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA