Bitlis'te Buz Gibi Havada Kaplica Keyfi

Bitlis’in Güroymak ilçesine bagli Budakli köyüne akin eden vatandaslar, buz gibi havada kaplica keyfi yasiyor.

Bitlis'te Buz Gibi Havada Kaplica Keyfi
Budakli köyünde bulunan üstü açik dogal kaplicalar yazin oldugu gibi kisinda vatandaslarin akinina ugruyor. Hava sicakliginin sifirin altina indigi bölgede vatandaslar, gün boyu kaplicada yüzüp gönüllerince egleniyor. Vatandaslardan bazilari sicakligi 40 dereceyi bulan kaplicada sifa ararken bazilari ise saatlerce yüzüp kis ortasinda keyif sürüyor. Kentteki vatandaslarin yani sira çevre il ve ilçelerden de vatandaslarin yogun olarak akin ettigi dogal ortamdaki kaplica hem yaz aylarinda hem de kis ayalarinda her gün yüzlerce ziyaretçiyi agirliyor.

Kaplicaya giren Emrullah Tüzün, ilk defa kis ortasinda açik havada kaplica keyfi yasadigini söyledi.

Havanin buz gibi olmasina ragmen kaplica suyunun 40 dereceyi bulan bir sicakliga sahip oldugunu dile getiren Tüzün, kisin yüzmenin de ayri bir keyfi oldugunu ifade etti.

Etrafi karla kapli olan kaplicada yüzmenin ayri bir keyif oldugunu belirten Ömür Göktas ise “Her sene bu vakitlerde firsat buldukça gelip burada yüzüyoruz. Burasi yazin ayri kisin ayri güzel bir yer. Ancak özellikle kisin burada yüzmek ayri keyifli. Disarida kar var, suda yaz havasi var. Su isisi 40 dereceye yakin. Disarida buz gibi bir hava varken bile suda üsümüyorsunuz. Aksine buz gibi havada bile keyifle yüzebiliyorsunuz” diye konustu.

Kaynak: İHA