Bakan Karaismailoglu'ndan Bursa'da Toplu Açilis

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Bursa’da 7 ayri karayolu açilisi ve TEKNOSAB kavsaginin temel atma törenine katildi.

Bakan Karaismailoglu'ndan Bursa'da Toplu Açilis
Çali Karayollari Santiyesi’nde düzenlenen törende konusan Bakan Karaismailoglu, “Bursa sanayimizin, ticaretimizin, tarimimizin ve turizmimizin en önde gelen sehirlerinden biridir. Dogal olarak bu muhtesem kentimizin ulasim ve iletisim agini güçlendirecek her projenin öneminin farkindayiz. Bu bilinçle son 20 yilda Bursa’nin sadece ulasim ve iletisim altyapisina yaklasik 43 milyar 153 milyon lira yatirim yaptik. Hayata geçirdigimiz projelerimizle bütünsel kalkinmamiza destek verirken, Bursa’mizin üretim ve istihdamina çok önemli katkilar sunduk. 2003’te 195 kilometre bölünmüs yolu olan Bursa’miza toplamda bölünmüs yol uzunlugunu 597 kilometreye ulastirdik. Istanbul-Gebze-Orhangazi-Izmir Otoyolu, Bursa Çevre Otoyolu, Bursa-Inegöl-Bozüyük-Ankara siniri yolu, Bursa-Karacabey yolu, Bursa-Mudanya gibi nice güzergâhlari bölünmüs yol olarak tamamladik. Bunlarin yaninda pek çok ulasim projesini tamamlayarak hizmete aldik. Bazilari laf üretirken biz is üretme ve milletimize hizmet etme yolunda Cumhurbaskanimizin koydugu hedefler dogrultusunda sarsilmaz bir iradeyle hizmet etme konusunda somut adimlarla yürüyüsümüzü sürdürdük” dedi.

“Bursa-Uludag yolu, Keles Çevreyolu, Engürücük Farkli Seviyeli Kavsagi, Bursa-Kayapa-Mustafakemalpasa yolu, Kursunlu Çevre Yolu, Inegöl Yenisehir Devlet Yolu ve Karacabey Bogaz yolu bunlarin arasinda sayabiliriz. Keles Çevre Yolu’nun da dahil oldugu Keles-(Tavsanli-Domaniç) ayrimi yolunu 14 kilometre uzunlugunda, bitümlü sicak karisim kaplamali olarak projelendirdik. 90 metre açikliga sahip Kocasu-I Köprüsü’nün de yer aldigi projemizde Keles Çevre Yolu dahil olmak üzere 5 kilometrelik kismi tamamlayarak trafige açiyoruz” diyen Karaismailoglu, “Yol üstyapisini bitümlü sicak karisim kaplamali hale getirerek sürüs konforunu ve güvenligini artirdik. Tüm çalismalarin tamamlanmasiyla Keles-(Tavsanli-Domaniç) ayrimi yolu, Bursa’dan Kütahya’ya alternatif geçis noktasi olarak daha çok tercih edilecektir. Proje ile ayrica güzergahta 600 metre kisalma saglanacak, seyahat süresi 17 dakikadan 12 dakikaya inecektir. Toplam 24,5 kilometre uzunlugundaki Inegöl-Yenisehir Devlet Yolu’nu tamamladik. Bir adet farkli seviyeli ve 12 adet hemzemin kavsaginda bulundugu projemizle Inegöl ilçesinden Yenisehir Havalimani’na kesintisiz ve konforlu ulasim saglanacak. Ayrica projemiz ile Hamzabey Agaç Isleri Organize Sanayi Bölgesi nedeniyle olusan agir tasit trafik yogunlugunu da rahatlatarak güvenli ulasimi da tesis ettik. Inegöl ile Yenisehir arasindaki seyahat süresini de 30 dakikadan 20 dakikaya indirdik. Kursunlu Çevre Yolu’nun da dahil oldugu Mudanya-(Bursa-Gemlik) ayrimi yolunu 17 kilometre uzunlugunda, bitümlü sicak karisim kaplamali yol olarak projelendirdik. Toplam 405 metre uzunlugunda 3 adet viyadük ile 3 adet hemzemin kavsagin da yer aldigi projemizde 9 kilometre uzunlugundaki Kursunlu Çevre Yolu, 3 kilometrelik yol kesimi ve 249 metrelik 2 adet viyadük olmak üzere toplam 12 kilometre uzunlugundaki kesimi tamamlayarak hizmete sunuyoruz” ifadelerini kullandi.

Proje ile Mudanya ve Gemlik ilçeleri arasinda ulasim saglayan yolun mahalle içerisinde kalan Kursunlu geçisinde trafik güvenligini arttirdiklarini belirten Bakan Karaismailoglu, “Ayrica TOGG yerli otomobil fabrikasinin lojistik destegini de saglayan yol ile fabrikanin üretime baslamasiyla olusabilecek trafik yogunlugunun da önüne geçtik. Mudanya-Gemlik yolu üzerinde hayata geçirilen bir diger projemiz de Engürücük Farkli Seviyeli Kavsagi ile bölgedeki trafigin kesintisiz akisi tesis ettik. Bilindigi üzere eski Bursa-Balikesir yolu olarak kullanilan Bursa-Kayapa-Mustafakemalpasa yolunun 2,5 kilometrelik bölümü, günümüzde Bursa sehir merkezi ulasimini saglamasi bakimindan yogun trafik yüküne sahiptir. Mevcut haliyle 2 gidis 2 gelis olacak sekilde toplamda 4 seritli bölünmüs yol standardinda hizmet veren yolumuzu, ulasim talebini karsilayacak sekilde 3 gidis 3 gelis olarak toplamda 6 serit olacak sekilde projelendirdik. 2 kilometrelik kesimi tamamladik. Yolun genisletilmesiyle trafigin rahatlamasi saglanacak. Bir baska yatirimimiz ise sehrimizin ve ülkemizin önemli kis turizmi merkezlerinden Uludag’da gerçeklestirdik. Uludag’a da sathi kaplama standardinda erisim saglayan Bursa-Uludag yolunu 34,3 kilometrelik uzunlugunda projelendirerek, yol üstyapisini bitümlü sicak karisim kaplamali hale getirdik. Yolun fiziksel ve geometrik standardinin yükseltilmesiyle güzergâhtaki seyahat süresini 90 dakikadan 40 dakikaya indirdik. Her yil binlerce yerli ve yabanci turisti agirlayan Uludag’a daha rahat ve konforlu bir ulasim imkâni sagladik. Karacabey ilçesinin Yeniköy’e ve Marmara sahiline ulasimini saglayan Karacabey-Bayramdere-Yeniköy il yolunun 11 kilometrelik Taslik-Eekçi köyleri kesimini genislettik. Bogaz Çevre Yolu’nu insa ettik. Karacabey-Bayramdere-Yeniköy il yolunun toplam 13 kilometrelik kesiminde gerçeklestirilen çalismalarla trafigin daha hizli ve güvenli ulasimini tesis etmis olduk. Bogaz köyünün içinden geçen yol kesiminin yerlesim disina alinmasiyla can ve mal emniyetini arttirdik” diye konustu.



“Toplam 212 milyon lira tasarruf saglanacak”

Tüm bu hayata geçirilen yatirimlar hizmet verdikleri noktalarda yol güvenligini artirarak daha hizli ve kesintisiz karayolu ulasim hizmeti sunmaya basladiklarinin altini çizen Karaismailoglu, “Projelerle zamandan 187 milyon lira, akaryakittan 25 milyon lira olmak üzere yillik toplam 212 milyon lira tasarruf saglanacak, karbon salinimi da yillik 5 bin 272 ton azalacaktir. Ama durmak yok yola devam diyoruz. Türkiye Yüzyili vizyonuna uygun, 2053 Ulastirma ve Lojistik Ana Plani çerçevesinde yatirimlarimizi güçlü bir kararlilikla hem ülke çapinda hem de il il hem de tabii ki Bursa’mizda da sürdürecegiz. Bursa-Karacabey Devlet Yolu Ayrimi-Zeytinbagi il yolu ve Teknosab Kavsagi ile de Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nin Istanbul-Izmir Otoyolu’na ve Bursa-Karacabey Devlet Yolu’na yüksek standartli baglantisini saglayacagiz. 10,5 kilometre uzunlugundaki Bursa-Karacabey Devlet Yolu ayrimi, Zeytinbagi il yolunu çift seritli bölünmüs yol standardinda insa edecegiz. Bölgedeki yasam alanlari ve üretim merkezlerinin de yol kesiminin çesitli noktalarinda yapilacak 6 adet kavsak ile yola baglantisini tesis edecegiz. Otoyol baglantisini ise 1,3 kilometre uzunlugunda, 2x2 seritli, bitümlü sicak karisim kaplamali bölünmüs yol ve 4,2 kilometrelik kavsak kolu ile saglayacagiz” dedi.



“TEKNOSAB Sanayi Bölgesi’nin ihtiyaç duydugu yeni yatirim alanlari da olusturulacak”

Proje ile özellikle agir tasit trafigine hizmet edecek yolda trafik güvenligi, can ve mal emniyetini saglayacak, TEKNOSAB içerisinde yer alan sanayi tesislerinden otoyola ve Bursa-Karacabey Devlet Yolu’na yüksek standartli ve konforlu ulasim hizmeti sunacaklarini vurgulayan Karaismailoglu, “Ayrica bölgedeki limanlar, demiryolu ve hava ulasim sistemlerinin karayolu ulasim projeleriyle entegrasyonu saglanarak, TEKNOSAB Sanayi Bölgesi’nin ihtiyaç duydugu yeni yatirim alanlari da olusturulacaktir. Bursa’nin gelecegine ufuk açmak için kar kis demeden gece gündüz demeden çalismaya devam ediyoruz. Her bir yatirimimiz, yapim asamasindaki istihdam ile birlikte, tamamlanip hizmete açildiginda birçok sektör ile birlikte, bölge ve ülke ekonomisine canlilik katacaktir. Bu düsüncelerle hem açilisini yaptigimiz yollarimizin hem de temelini attigimiz TEKNOSAB Kavsagi’nin basta Bursa olmak üzere tüm ülkemize hayirli ugurlu olmasini temenni ediyor, projede emegi geçen herkese sükranlarimi sunuyorum” seklinde konustu.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, milletvekilleri, ilçe belediye baskanlari, protokol üyelerinin katilimlariyla açilis kurdelesi kesildi.
Kaynak: İHA