ADÜ'de 'Taslarin Dili' Sergisi, Sanatseverlerle Bulustu

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ev sahipliginde gerçeklesen ve Sanatçi Ahmet Kelesoglu tarafindan hazirlanan ‘Taslarin Dili’ sergisinin açilis töreni Atatürk Kongre Merkezi Fuaye Alani’nda gerçeklesti.

ADÜ'de 'Taslarin Dili' Sergisi, Sanatseverlerle Bulustu


Serginin ADÜ’de 2023 yilinda gerçeklesen ilk etkinlik olmasindan duydugu mutlulugu ifade eden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Sanatin, yerli ve milli eksende ilerlemesi toplumsal açidan büyük bir gurur ve tesvik edici bir özgüveni ortaya çikartmistir. Bu amaçla toplumda sanat ve sanatçiya verilen deger her geçen gün artmaktadir" dedi.



Serginin en büyük özelliginin, eserlerin tamaminin deniz kenarindan toplanan dogal taslardan olusmasi oldugunu söyleyen Ahmet Kelesoglu, “Barinaklar yapip içine girdigimiz, duvarlar örüp kendimizi korudugumuz, üzerine basip yollarda yürüdügümüz taslar ve sonunda basucumuzda sonsuza dek bizi bekleyen taslar, yasamimizin tam bir parçasidir aslinda. Taslarin farkli sekillere dönüserek yasamin bir parçasiymis gibi hareketlenmesi beni çok mutlu etmistir” ifadelerini kullandi.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’e sergide bulunan tüm tasarimlari ve ortaya çikis hikayelerini anlatan Ahmet Kelesoglu’nun sergisi, 2-6 Ocak 2023 tarihleri arasinda fuaye alaninda sanatseverlere açik olacak.
Kaynak: İHA